Sunday, November 22, 2009

Awan Biru di Langit tinggi~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Sekarang musim hujan. Pagi petang siang dan malam hujan. Walaupon kat KL nih tak terlalu lebat seperti kat Terengganu, Kelantan dan Kedah, namun ia tetap memberi impak kepada aktiviti harian kan~ Hujan itu rahmat dari Tuhan. Setiap titis hujan tuh amat bermakna kepada tumbuh-tumbuhan yang tak dapat siraman air pada petang hari~ hihi

awansawah awantakhujanawanwhitty

Gambar-gambar diatas diambil semasa berjalan-jalan di sawah padi kat kampung mase naek baby Whitty. Sangat tough dan berketul2. Subhanallah, indah sungguh ciptaan Ilahi~Apa lagik, baby D80 memang selalu dalam standby mode~ terus snap~ Time-time skang memang tak akan jumpa awan camnih sebab sekarang musim hujan~

P/s: Esok dah start keje, selamat berkeje~ Hujung minggu nih dah nak Sambut Hari Raya Haji plak~

19 comments:

  1. fuuhh..mmg lawa pic ni...
    nice shot... =)

    LiLy

    ReplyDelete
  2. Lily:

    kebetulan jer..skng kan musim ujan..so takdo awan cmnih..sembunyi disebalik awan mendung...

    hihi.tQ

    ReplyDelete
  3. btul...jgn kn nk nmpk matahari, nk nmpk awan cmni pn takde..huhhuhu...
    ape2 pn, brsyukur ngan ape jg ada skang...amin...

    LiLy

    ReplyDelete
  4. Lily:

    yerpppss....jgn jadik mcm dlm cite 2012 tuh..abes terbelah kerak bumi n langit ade awan hitam~ horror...

    memang effect sgt best ~!!tp kalo lah terjadi kiamat time skng nih...speechless~

    ReplyDelete
  5. tajuk ala2 sastera purba gitu..

    ReplyDelete
  6. Boo-lah:

    sastera sanskrit boley? [gaya saiful]

    ReplyDelete
  7. I'm loving it.
    Cantik lah, jeles lak sebab kak iza belum ada polarized filter huhu, tak nampak awan ketul2 kalau tak edit. Berapa harga filter tu? Erm tingin nak beli lah :)

    ReplyDelete
  8. Bro..
    hang buat aku jatuh cinta laa..jatuh cinta dgn d80...

    ReplyDelete
  9. Kak Iza:

    me tooo~ i am loving it~

    fyi, gmbo tuh tak gune polarizer..hihi..mse tuh usung baby d80 jah, tak bawak beg die..so, dengan menggunakan tinted Baby Whitty jer..perasaan tak ade gmbo side mirror tuh~

    tp kalo gne polarizer, lagik la superrbb~!! rm 150++ kot...sy beli ari tuh bundle.. polarizer + wide lense with macro + battery extra +penutup lense + free dift = nearly RM1k huhu

    ReplyDelete
  10. Aapit:

    ingtkan jatuh cinta ngn aku td..suspender jer la bro~!!

    hihi

    apa lgik..kasi angkat seploh~!!d80 0r d90

    ReplyDelete
  11. i agree with u abg hafizd...

    scary gk tgk citer 2012 tu...insaf, insaf...

    LiLy

    ReplyDelete
  12. Bagus betul shot gambar yang mula-mula tu =)

    ReplyDelete
  13. nice pic
    btw
    baby Whitty ni Myvi Putih ke?
    guessing je

    ReplyDelete
  14. Lily:

    yerpp..macam nak tengok lagik pon ade..hihi

    ReplyDelete
  15. abg hafizd nk tgk lg?
    mak aiihh..mmg suke bebenar nmpk..hikhikhik...

    LiLy

    ReplyDelete
  16. Lily:

    Dah ade DVD dah pon..hihi..kene beli before balik kg nihh...haihh2

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)