Monday, April 26, 2010

Jalan-jalan JB part I

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Dah hampir genap sebulan aku berkampung kat JB nih. Not too bad lah. JB also known as tempat entertainment dimalam hari. Nak cari air terjun tengah2 JB? Sampi berjanggut la tak jumpa.

So, option yang ada jalan-jalan cari makan (JJCM) lah dari satu tempat ke satu tempat. For the first place, let me introduce Senibong. Bukan Nibong Tebal kat Penang tuh. Nih kat tempat yang fofular dengan seafud. Agak heaven lah. Cerita bergambar kat bawah nih just introduction mase kitaong (aku, Max and Farid) kuar jalan-jalan cari makan kat area Senibong.

seafud

Nih la Senibong tuh.

seafud

Kedai Malam Indah Selalu.. ye ke indah?

seafud Jalan yang perlu dilalui sebelom malam malam anda indah selalu~

seafud

Dak Farid tengok awek.. Geram..geram~

seafud

  Dah Apis.. aku ler nih

seafud

Dak Max

seafud Nih plak Dak Ice Kacang~

Entry seafud menyusul kemudian yer.Tunggu~

Sunday, April 25, 2010

Happy Anniversary Mama & Abah

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

It almost a month this blog tak hupdate. Well, banyak sebenarnya nk share kat sini tapi dek takde mood dan masa pon tak mengizinkan. Maybe we’ll have backdated entry should be ok. =)

It’s not too late to wish my Mom and Dad Happy Anniversary on 23th April 2010! Semoga kita satu family dihindarkan dari segala bala bencana, dimurahkan rezeki, ceria selalu dan sentiasa dirahmati Allah swt. Abang & adik2 sayangkan Mama & Abah!

Bulan April 2010 nih merupakan ulang tahun aku dapat Job Interview. Semoga bulan2 yang mendatang akan lebey ceria. At the same time, ucapan takziah buat keluarga Acik Spin yang meninggal dunia akibat kemalangan. Al-Fatihah.

341

327

Almost 1 month berkampung kat Jb nih, so next week I am going back to kampung but without Baby Whitty coz ikot jalan udara..

Wednesday, April 7, 2010

Thank you very much.

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Bait-bait lirik kat bawah nie terlalu banyak kenagan tersurat dan tersirat untuk dikenang. There are thousand of sweet memory to be kept forever until there is no life in this world. I need them back and I want you back. Let the time heal everything from now on. We’ve been wasting too much time before. Let’s hunt them back & smile as always~

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi


Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku


Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi.

hug

P/s: Still..I need some time to revive. Thanks and thank you very much.

Saturday, April 3, 2010

Burung apa?

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Godek2 gamba lama, terjumpa la gamba due ekor Burung Merbah Jambul nih. Dulu2 time sekolah rendah aku sangat la minat ngan burung nih. Sampi sanggup bela dari baby lagik. Kasi makan dedak bancuh dan jugak pisang lenyek. Nak tahu kenapa best? Sebab bile derang berkicau, jambul akan naek. Itu yang terbaek.. Sekrang nih dah hidup mobile, susah sket nk bela binatang2 nih,huhu

burung-merbah[pitya]54

Selamat berhujung minggu, saya online dari kampung halaman~ ngeh ngeh

P/s: Takziah buat keluarga Allahyarham Din Beramboi. Sekejup sangat beliau pergi. Al-Fatihah.