Thursday, December 31, 2009

Penutup entry 2009

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Smile & keep smiling~ 

First of all, I want to convey my special thanks to all bloggers yang sudi menjengah blog nih tanpa henti2 sampi entry ke 192 for this year. Memang banyak cerita merepek compare to good info kat blog nih kan? Tapi itu lah tema blog nih sebenarnyer. Dah nak masuk tahun ke 3 dah usia blog nih. Thanks gak kat silent reader~ Thank you vm!

Kalo diibaratkan manusia, umpama baby kecil, pasti dah bley berlari-lari, petah berkata-kata dan pandai dalam urusan harian~ I wish la kan..

Sepanjang kewujudan blog nih, dah ramai kawan baru aku dapat. Mostly from blogshopping bloghopping lah. Pelbagai jenis blog aku jumpa. Ada yang sedih, lawak, dan berserabut. hehe..Nak buat macamna, tuh la yang mem’variasi’kan dunia blog.

Whatever it is, blog adalah sesuatu yang fun~ Yang paling penting, kita dapat baca balik catitan-catitan kita dan mengembalikan memori indah/sedih saat entry tuh ditulis.

Azam tahun nh tercapai ke tidak? Seperti insan-insan laen, sudah tentunya anda sangat perfect bila tercapai semua azam yang dihajati kan? Agak banyak gadget2/babies yang aku beli this year hasil titik peluh sendirik..Nanti akan aku listkan in next entry all the stuffs.

So, azam tahun nih mostly terbahagi kepada 2 yang actually bermula pada 18hb 12 lepas, not really on 1/1/2010 since kita orang Islam:

  1. Working life|related to work in office and site/yard
    • Extra focus and get ready to absorb more than i can take at this moment.
    • Gi keje awal sebab dah ade LRT 4 gerabak~
  2. Personal life|related to tahap Iman, relationship with family & friends
    • Hopefully tomorrow will be better than today~
    • Takmo clingy dah!!!
    • Locking my heart closely to someone special out there|please pray for me
    • Nak buang sifat bertangguh and terapkan sikap do it on the spot!

Wish List !

  • Wardobe - complete set of everything~!!
  • Oversea visit~
  • Umrah/Haji~
  • Melancong ke pulau-pulau Malaysia
  • PDA HTC
  • Lense Tamron 2.8
  • Double Storey House
  • preparation pre-kawin and kahwin~

Sunset on 31st December 2009| Welcome 2010~

P/s: Apologizing doesn't mean that you're wrong & the other is right..it means that you value the relationship more than your ego~

With that, I am going to seek forgiveness if I’ve done something wrong that hurt your feeling secara sedar atau tak sedar.

Selamat Tahun Baru Hijrah 1431

&

Happy New Year 2010!

Hadiah tahun baru untuk sumua~!

Monday, December 28, 2009

Birthday babies

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Very short, precise and packed entry plus backdated entry. Pictures was arranged according to chronology of birthday for each person. Fyi, since last nite until now, I just had my 1hour sleep from 5am till 6am due to ‘Photoshop addict’. Furthermore, dah ler  lepak with Boolah, Samad and my twin at warung until 1am.

Ok, please collect your present at the nearest Toy R Us~ hehe

On your birthday,
I wish for you the fulfillment
of all your fondest dreams.
I hope that for every candle
on your cake
you get a wonderful surprise.
I wish for you that
whatever you want most in life,
it comes to you,
just the way you imagined it,
or better.
I hope you get as much pleasure
from our friendship as I do.
I wish we were sisters,
so I could have known you
from the beginning.
I look forward to
enjoying our friendship
for many more of your birthdays.
I'm so glad you were born,
because you brighten my life
and fill it with joy.

Happy Birthday! [pitya|apit|apihchih|apis|hapiz]

 

Sayuthy on 2nd Dec

Ex roomate UTP- Farid on 22nd Dec

Princess of Sayuthy & Najmi - Aisyah on 23rd Dec Muhyi on 30th Dec

happybirthday! 

P/s: Currently planning activity for new year celebration with friendS on 31st December 2009~ Welcome 2010~

Sunday, December 27, 2009

I want nobody nobody BUT you~!!

Salam mesra,

Just short update. Lately nih sangat malas nk update blog sebab terputus hubungan sementara dengan dunia maya nih dek takdo cable lappy. deymmm~

Nak share lagu yang terngiang2 kat telinga sekarang nih. Wonder Girl~ Sangat sedap lagu nih.. Dari korea rasenyer..Part derang tepuk tangan tuh sangat la cute~ hehe..nak macam PCD clone pon ade gak..

 

You Know I still Love You Baby.
And it will never change. (Saranghae)

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why are you trying to, to make me leave ya
I know what you're thinking
Baby why aren't you listening
How can I just
Just love someone else and
Forget you completely
When I know you still love me

Telling me you're not good enough
My life with you is just too tough
You know it's not right so
Just stop and come back boy
How can this be
When we were meant to be

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why can't we just, just be like this
Cause it's you that I need and nothing else until the end
Who else can ever make me feel the way I
I feel when I'm with you, no one will ever do

Telling me you're not good enough
My life with you is just too tough
You know me enough so
You know what I need boy
Right next to you is where I need to be.

I don't want no body, body
I don't want no body, body

Honey you know it's you that I want, it's you that I need
Why can't you see~

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody (2x)

Back to the days when we were so young and wild and free
Nothing else matters other than you and me
So tell me why can't it be
Please let me live my life my way
Why do you push me away
I don't want nobody nobody nobody nobody but you.

Saturday, December 19, 2009

Halwa telinga Dec 09~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Lately  nih lagu yang ade dlm mp3 player yang pasang kt baby Whitty tuh adalah seperti listed dibawah. Even, kat FLY.Fm pon dok asyik play lagu yang sama berulang-ulang kali.hehe..Tapi takpe, memang sedap pon dengar. Lagipon, lagu-lagu nih akan tetap panas sampi tahun depan..

  1. Cascada – Evacuate the dance floor [lagu nih memang bersemangat!]
  2. Ke$ha - TiK ToK [yang  nih pon sama]
  3. Lady Gaga – Paparazzi
  4. Enrique Iglesias ft. Ciara - Takin back my love
  5. Fireflies – The Owl
  6. Kelly Clarkson - Already Gone
  7. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
  8. Jay Sean/Lil Wayne – Down
  9. Beyonce - Sweet Dreams
  10. Pitbull - Hotel Room Service
  11. Miley Cyrus - Party In The USA
  12. Shakira - She-Wolf
  13. Britney Spears – 3
  14. Taylor Swift-You belong with me

Dah almost 3 minggu lebey tak balik kampung, maka homesick la plak. Balik sambut x-mas kt kampung lah next week.Kot kot ade salji turun~ hihuuu.

P/s: Seeking advice from blog readers, kalo nak kasi hadiah burfday kat baby gurl yang baru nak cecah 1 tahun, apa yang seswai? Thank you.

Thursday, December 17, 2009

blue blue & blue betol~!

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

First of all, Selamat Menyambut Maal Hijrah 1431~ Semoga tahun baru ini lebey memberi makna dan penuh hikmah untuk kita semua~ Petang nih lepas Asar and before Magrib kene baca doa Awal Tahun & Doa Akhir Tahun.. Jangan lupa yer~ Semperna tahun baru hijrah nih, saya menyusun seploh jari memohon ampun dan maaf kalo ade tersalah silap, terlanjur bicara dan perbuatan.

Ok, hari2 aku tengok poster Avatar yang ada gmbo orang berkulit kaler biru otw balik ke hotel dari Pasir Gudang kt bandar Jb tuh. And now i know why they have blue colour skin. Mari kita tengok gambo2 kat bawah dulu.

avatar_01

avatar_poster Kan…kaler biru betol tak? Teringat masa zaman sekolah dlu2, time basuh baju sekolah yang kaler putih, mesti taruk pewarna or ‘Nila’ yang ketul empat segi tuh mse bilasan terakhir untuk kasi biru sket baju sekolah tuh..hihi..

Back to the topic, kene kaler biru??? Aku rasa la sebab derang banyak makan Nasik Kerabu lah. Kan Nasik Kerabu kaler biru. So dah banyak sangat makan, turn out to have blue pigmentation and jadiklah AVATAR~!! boley?

nasi-kerabu-ayam-bakar

Nasik Kerabu = AVATAR~!

Wednesday, December 16, 2009

Movie New Moon versi Melayu

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Aku dah baca entry kat blog http://obefiend.blogspot.com/ nih hari tuh dan tetiba malam nih teringat nak copy poster rasmi New Moon kat blog tuh kat blog aku. I think I really2 should share with my blog readers~!! hehe

Selepas bergolek-golek atas katil sebab baca berkali-kali poster kat bawah. Obefiend nih sangat la kreatif, sila lawati blog beliau untuk lebey pecah perut~ After watching this movie with Boolah last time kat Penang, the sentences come across my mind was :

“Now i noe why ladies love this movie sooo much~!”

Ok, sok dah Khamis, Jumaat plak cuti semperna Maal Hijrah~ Aku plak dah abes training kat FPSO di MMHE Jb nih..Sudah mau balit KL bahh~

Consider this as short update..Sangat2 la malas nk update blog lately nih. Just berbalas twitter ngn Nadia Fly Fm jer n update Facebook~..Thanks for visitors yang tak jemu2 melawat blog nih, tak kesah la silent reader pon. You’re presence here is highly appreciated~!!

[Klik kat gmbo untuk baca dengan jelas kat tempat asal poster nih~ harap maaf]

newmoons

P/s: Congrats kat kawan baek aku di kampung – Hamzah Adnan yang selamat diijabkabul dengan isteri tercinta petang tadi. Tahniah~!!  [16/12/2009]

Sunday, December 13, 2009

Cuti Cuti Malaysia~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

This is going to be serious! I am going to utilize only weekend to travel around Malaysia and I’ve called some of my target friend to join the trip they said “GREAT"!”

So, next year or mebe before end of this year, we should go for kick-off trip to start the event. This idea pop out after watching “Destinasi Budget @TV9” last 2 days. Why not just try it first while you are not tied up with other responsibilities. Furthermore, it only happen during weekend~

The list of places going to be visited are:

  1. Cameroon Highlands
  2. Penang Island
  3. Pangkor Island
  4. Langkawi Island
  5. Sibu Island, Johor
  6. Sabah|Sarawak|Island < need more than 2days~

Cuti Cuti Malaysia

So, if anyone wanted to join the ad-hoc Cuti-Cuti Malaysia, you are most welcome. The more the merrier.. And don’t forget to drop any suggestion of places that I missed out in the list above.

Wednesday, December 9, 2009

Nasik Ayam Penyek!

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Setelah hampir 2 minggu berada dibumi Johor nih, at last aku dah makan Nasik Ayam Penyek..Eh, bukan makanan orang Johor tuh kan? Tapi kenapa ia sangat la popular di JB nih? Big question mark  there ok~ Originnya dari Indonesia kan? Tapi banyak kedai bercambah di Jb nih..

Lagi satu, otak-otak tersangat la sedap…i like it very2 much. Siap tapau lagik bawak balik hotel and bila nak makan, just taruk dalam microwave..tadaaa~ siap sebagai sarapan sebab sangat liat nak bangun bila tido atas tilam katil yang empuk untuk breakfast kt hotel~ hehe

Mari hayati gambar2 kat bawah. Kami [aku, kak Linda, baby Faris, Sham, bibik, Farid and Izrie] sempat makan kat Restoran Betty Benafee kat depan hotel New York JB. Nasik Ayam Penyek nih lebey kurang Nasik Lalapan Miri yang sedang dimakan oleh si Ilyana cuma takdo soup jer.

johor

P/s: Planning the weekend or weekend planning for you~

Tuesday, December 8, 2009

Nur ya Kasih~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Gambar2 dibawah adalah segar dari ladang tanpa edit2. So, kaler die kureng la sket nak compare bile dah edit. Thanks to mhy remote control & jugak Boolah. Lokasi sawah nih memang port  favorite aku dari kecik2 dlu. Sini lah kitaorng tahan ‘taut’ untuk tangkap ikan Haruan pada musim cuti sekolah.

Banyak kenangan gak. Tali air kat sebelah kanan  tuh la tempat memula aku belajar swimming secara haram~ Ada gak berbirat kene sebat dek mama ngn hanger baju sebab ade reporter bagitau. Biasalah, itu hal nakal2 zaman2 kanak2 ribena dolu2.

Kalo yang baru sampai kat blog nih dek pengangan Nur Kasih tuh, fyi, nih kat Kedah yer. Negeri Kedah Jelapang Padi. Alhamdulillah, dah tak penah banjir kat area nih, last banjir tahun 2002 kot~

Jalan-jalan

Peace

Tadaaaa

Sunset~ nice

P/s: Adalah berada di Johor sekarang, nun jauh ke selatan tanah air dari Kedah. Adik bongsu ku dah selamat dikhatan jumaat lepas. Dah abes pon pahlawan2 kat umah tuh masuk jawi..

Monday, December 7, 2009

Eh dah abes Raya Haji 2009

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Nih adalah entry malas. Isk2..dah nak abes tahun 2009. huhu..Dah kene wat list macam last year apa yang aku achieve dan yang bakal dibuat before abes tahun nih..

Sekarang nih, aku kat jB, makanyer selalu naek kete dan juga dengar radio FLY FM. Aku memang dah re-addicted balik kt FLY FM nih..aiiyarrkk..lagu2 sumer best dan celoteh2 dJ pon riang ria jer..

Selamat Hari Raya AidilAdha 2009~

Sesudah semayang

P/s: Party in The USA boley??

Saturday, December 5, 2009

Wittt...witt..

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Balik kampung hari tuh, aku sempat naek ‘beskat’ or ‘gerek’ or nama laenyer basikal elektrik. Kalo nak kayuh sendirik, berat giler lah. Beskat milik mak Kord yang digunakan nk pi masjid or kedai..Anak dia plak sapu masa nk gi makan jamuan Korban kat masjid singgah umah aku mse otw.

Apa lagik, try menerai la naek beskal nih keliling kawasan rumah~ Harga dalam RM1500++ camtuh..Best gak..Batery macam lappy punya~

P/s: Sapa2 ade compilation citer Nur Kasih~ Nak streaming lambat lah..

P/s/s: Aku dah makan Nasi Ayam Penyek kat depan New York Hotel semalam..Sedapp..Otak-otak die pon ok gak~ hihi..sesi menjelajah jB/Melaka bakal bermula~

Wednesday, December 2, 2009

Makan makan|Birthday celebration

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Hari nih besday si Sayuthy. Tapi kami dah celebrate in advance sebab die kene gih attachment kat PPM Melaka. Seperti biasa, yang join hanyalah rakan2 terdekat kat area Wangsamaju. Aku, Ilyana dan adik2 beliau..Yang penting makan kat Secret Recipe. Nasi Goreng Thai dia sangat la sedap. Buley cuba lagik lepas nih

mkan2

Happy Birthday pakcik Sayuthy~!! Semoga panjang umor, murah rezeki dan diberkati hidup bersama family terchinta~ aminn..

Fyi, aku akan ke JB sok pagi sebab ade hands-on training kat MMHE selama 2 minggu.Sekarang masih kat kedai service PERODUA tunggu baby Whitty kene service 10k KM~ Dah ler semalam baru sampi dari Kedah, nih nak menghala ke JB plak.

So, orang2 JB..ape tempat2 best nk photoshoot? Eh, yang penting MAKANAN~! Mane port2 baek untuk makan~ hehe..

p/s: Kat service PERODUA nih, DIGI dapat HSPDA..awatla kat Wangsamaju dapat EDGE jer?? cmno nk streaming Nurkasih & Taubat Nasuha kt TV3 tuh..hehe