Saturday, October 31, 2009

Untuk Gadis-Gadis diluar sana~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Last entry of this month, welcome November plak~ Selaen lagu Lady Gaga yang menjadi halwa telinga, nih ada lagi satu laguk. Sangat sesuai untuk gadis-gadis di luar sana. Lirik nye sangat baguss~ very comfortable kalo gadis-gadis dengar~ hihi

Tajuk lagu adalah Down by Jay Sean featuring Lil Wayne

So, sila hayati lah bait-bait lagu nih~ Enjoy your weekend~! Kawe baru balik jalan2 kat Seremban 2..Nnti nak gi sopping Nilai 3 plak~

 

Baby are you down down down down down,
Down, down,
Even if the sky is falling down,
Down, down
Ooh (ohhh)

(Verse 1)

You oughta know, tonight is the night to let it go,
Put on a show, i wanna see how you lose control,

(Bridge)

So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape.

(Chorus)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down,

(Verse 2)

Just let it be, come on and bring your body next to me,
I’ll take you away, hey, turn this place into our private getaway,

(Bridge)

So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape,

(So why don’t we run away)

(Chorus)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down,

LiL Wayne
(Verse 3)
Even if the sky is falling down like she supposed to be,
She gets down low for me,
Down like her temperature, ’cause to me she zero degree,
She cold, overfreeze,
I got that girl from overseas,
Now she my miss America,
now can i be her soldier please,
I’m fighting for this girl,
I’m a battlefield of love,
Don’t it look like baby cupid sent his arrows from above,
Don’t you ever leave the side of me,
Indefinitely, not probably,
and honestly im down like the economy,
Yeahhhhhh

(Chorus)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down

 

P/s: Kepada adik Anonymous yang rajin komen kat blog nih, terima kasih~ Dan juga bloggers2 yang laen..thanks for visiting my blog smbil click2 nuff tuh~ hihi

Friday, October 30, 2009

Air Terjun Latak

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Masih terasa lagik kemeriahan berada di Miri last week. I did mentioned about pegi ke waterfall, so nih ade sedikit gambar2 mase kat sana bersama Khalid and his lovely wife. Supposed, aku pegi jalan2 area Miri ngn Nico, tapi dah karok sampi kol3 pagi, memang flat la pagi soknyer~ huhu..

Description ada disebalik gamba, sila roll-over your mouse on the pix to read. Air terjun Latak terletak kat Lambir Hills National Park of Miri, Sarawak~

About 30 minit from Miri town

Jalan masuk utama..kene jalan kaki

Jambatan gantung..nseb baek tak runtuh..hohoI am flying without wing~!

Dah siap mandi~

Bajet cute lah~ hoho..gayisshh

Sempat kasi ikan makan coco crunch~

P/s: Citer Nur Kasih tak best la plak malam nih..so aku layan FarCry the cetak rompak movie~ hihi ..Pahtuh siaran tergendala lagik..mesti ada yang histeria~ hamik~ hoho..nite~

P/s: Selamat berhari minggu sumer~ sekejup jer dah nak hujung tahun kann.. Enjoy your weekend~

Thursday, October 29, 2009

Cherry cherry boom boom

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Lama dah tak review lagu kat blog nih..Hobi aku suka buat camnih kalo terdengar dua tiga lagu yang sedap kat radio;

  1. Bukak website fly.fm or hitz.fm
  2. Cari link carta lagu or top 10 nye lagu [lagu yang slalu disiarkan kt radio 2-3 kali sehari tuh]
  3. Copy and paste kat google nama lagu plus dot.mp3 kat belakang
  4. Buh dalam mp3 kereta or mp3 yg dgt dalam LRT~ tadaaa..pastuh ulang2 sampi busan~ hihi
Nota tangan:
Sekarang lagu yang aku suka ulang tayang dengar ialah si Lady Gaga. Lagu nih lagu lama, tapi aku baru dengar kat fly fm.So trus la dload~ sila dengat kt youtube yer..Sangat harmony~

Salam Malam Jumaat~
[Eh, eh Nothing Else I can say] – Lady Gaga
cherry cherry boom boom
gaga

boy we've had a real good time
and I wish you the best
on your way, eh eh
I didn't mean to hurt you
I never thought we'd fall
out of place, eh eh

I have something that I love long long
but my friends keepa' tellin' me
that something's wrong
then I met someone
and eh, there's nothing else I can say

eh eh, eh eh
there's nothing else I can say
eh eh, eh eh
I wish he never looked at me that way
eh eh, eh eh
there's nothing else I can say
eh eh, eh eh

not that I don't care about you
just that things got so compliqué
eh eh

I met somebody cute and funny
got each other and that's funny
eh eh

I have something that I love long long
but my friends keepa' tellin' me
that something's wrong
then I met someone
and eh, there's nothing else I can say

eh eh, eh eh
there's nothing else I can say
eh eh, eh eh
I wish he never looked at me that way
eh eh, eh eh
there's nothing else I can say
eh eh, eh eh

I have something that I love long long
but my friends keepa' tellin' me
that something's wrong
then I met someone
and eh, there's nothing else I can say

P/s: Citer Sumpahan Bunian TV9 tuh sangat la menganggu-gugat aku. Geram tengok Elly Mazlein tuh..Hoho~ si Adam plak buduh giler~ hahha… Tapi si Hawa maintain cantekkkk~ Buley lawan Nur Amalina dalam Nur Kasih ke??

Wednesday, October 28, 2009

Ada apa dengan Miri di malam hari?

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Tuuu dia tajuk entry amat double meaning kan? hehe..So mari kita huraikan satu persatu. Apa itu Miri? copy paste sket dari Wikipedia~

Miri is a city in northern Sarawak, Malaysia, on the island of Borneo. Miri is home to a population of about 300,000 people and is thus the second largest city in Sarawak. It serves as the government administrative centre of Miri District (4,707.1 square kilometers) in Miri Division of Sarawak. Miri was elevated to city status on May 20, 2005 and it is the 9th city in Malaysia and its local authority i.e. Miri City Council is the 10th city council in Malaysia

Dah penat baca? hehe.. okes~ hihuuu.. Selepas balik dari offshore jer, terus lepak kat hotel sebab letih. Pastu, malam tuh, newly married couple ajak g makan Nasik Lalapan kat Muara.On lah~ My treat la sebab tak pegi derang kawin.. Suwweett sangat couple nih. Jeles sungguh~! hihi

001

Nih la gambar mesra di married couple Khalid and Kuin~ Sorang PGB Kuantan, sorang SKO~ Hubungan jarak jaoouhhh oooo~ Semoga berbahagia korang berdua~

Khalid n Kuin

Usai makan malam jer, dapat sms dari Kawi. Next acitivity bersama-sama geng2 SKO (Sarawak Operation). Karok session! hihih..Dah lebey kurang 5 bulan aku tak gi karok. Last time kat Labuan dulu and skang nih kat Miri plak.Kat semenanjung lagi la tak~  Karok

Rupenyer, ramai kawan2 baru aku kenal malam tuh. Karok start at 10pm and smpi kol3am. Tokey kedai tuh dah siap halau lagik…hoho..Jeles betol ngn dak2 region nih..Sangat united la derang.. Very muhibbah. Ade je activity derang buat ramai2.. Al maklumlah, kat KL ape je yang ada~ hihuuu. Dak laki baju itam n baju belang2 tuh mempunyai suara emas dowwhhh

285

Dan malam tuh juga ade Celine Dion~ Memang sebijik lah~ hihi.. Untuk tengok banyak gambar lagik, sila ke FB saya. Ramai budak2 nih berbakat~ Sumer hebat-hebat belaka~ Seyes! Memang enjoy hang out ngn derang nih. The most memorable wekend kat Miri~ Thanks to everybody! Itulah activity di malam hari di Miri~

Tuesday, October 27, 2009

Naek Chopper~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

“Once in a lifetime experience Pitya~”

said my bos last week..

That is the main reason why I am offering myself to have a visit to Trident17. What was that? It’s a drilling rig where the people using to drill a oil well. So, last week aku dan kengkawan berpeluang pegi melawat dan melihat sendirik camner buat plug and abandonment (well P&A) of unused well. Basically reverse drilling activity lah. Nak decommissioning of that platform sebab dah tamat riwayat hidup~ oK enough technical stuff.

Chopper

Sikorsky S-92A provided by Awan Dania Inspirasi – Cuak giler first time naek chopper nih.

Atas helideck T17

Miri Airport dah

Fakrullah,aku, Jessica, Pak Hafidz, Faizul, Irwan and Martin

trident17 Walaupon pergi satu hari jer kat rig T17 tuh, tapi pengalaman kat situ sangat lah bermakna. Memang tak goyang langung sebab dia ada 3 kaki yang stand atas seabed. Orang2 atas tuh baek2 belaka.Senang nak dapat information.Naik chopper gi offshor tuh kejup je around 45minutes~ Dalam cuak2 tuh pon,bley tido lena mase otw~ hihi.

P/s: Kepada bloggers2 yang ade mention buah tangan tuh, sila kasi address anda kat hafizd@gmail.com yer~ TQ. Limited edition~

Monday, October 26, 2009

Apa tuh Catcheye?

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Tuuu diaaa..lama tak hapdet blog, tup2, terpampang kaler merah menyala kat blog nih ala2 raya cina..hoho..Nape la ramai nk suh register Catcheye nih..Natijahnyam aku pon terai la sepam dua..hihi.. Trus print screen kat situ..click kalo nk tengok besaq2 macam best jer~

Tangkap Mata~!!

Actually, nak citer pasal Trip to offshore dan Miri, tapi gambo2 masih berterabur~ So, nanti la kawe buat scheduled entry..

Sekarang, mari sumer kawan2 blog ku…kita serang CATCHEYE nih yer ramai2.. jejomssss!

Thursday, October 22, 2009

Buah tangan dari Pakistan~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

First of all, abaikan gambar syok sendirik dalam entry nih yer..*dush** Minggu lepas, before si Peja (opismate contoh) terbang ke Myanmar untuk outstation, beliau sempat tepon kawe mase tengah boarding plane and bagitau :

“Apih Chih, baju demo n Cik Ku ado bawoh mejo kawe deh,OK, kawe terbe dulu, all the best guys”

Rupenye dia ada beli baju untuk kitaorng mase gi Pakistan bulan puasa hari tuh.. Sekarang dia kat Myanmar..apa lagikk..Nak lagik lah~ Thanks Peja~ Semoga murah rezeki dan dipermudahkan urusan keje Hook Up Commissioning kat Myanmar tuh~

Buah tangan Pakistan

P/s: Petang nanti aku pon nak outstation gak. Gi melawat rig T17 kat offshore Labuan. So kene naek chopper kat Miri~ To Sayuthy, sorry tak leh pass dodoi kat hang, takdak rezeki =(

P/s/s: Happy birthday to PEM a.k.a Azhar dan si kembar beliau..

Tuesday, October 20, 2009

Aku suka kamooo!

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Hari tuh kan, time cuti raya puasa kat kampung, on the last2 day before balik, kawe ade gi photoshot kat tepi sawah padi. Abah aku suh gi amik gambo..Wah2..abah aku macam tahu2 jer scene tengah baek mase tuh..petang2 tambah plak langit membiru.Thanks Abah~

Maka hasilnye adelah seperti dibawah lah;

patungkuningg

pattung

Patung Kuning dan Patung Merah~ Punya la susah aku nk amik gambo derang nih. Sampi lebam2 lutut n siku aku sebab merangkak bagaikan askar~ hihi..Memang superb!

Dah potong belom?

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Iklan yang agak catchy lately nih kan.. Memang berbaloi-baloi iklan P1wimax tuh. Sampi housemate aku pon terbeli trail package tuh. Unfortunately, connection tak berjaya. Biasalah, dah jadi macam iklan CELCOM Broadband yang gambo kt angkasalepas  tuh.. Melampau-lampau gak iklan tuh dulu..pastuh, traffic dah jem,sebab dah ramai subcriber..maka jadi slow lah..

Hijau Bumi Tuhan~

Apa-apa pon, tahniah kepada pembuat iklan double meaning tuh. Actually, banyak jer kan iklan-iklan double meaning kt TV sekarang. Gambar diatas sekadar menghiasai entry sebab hijau tuh kasi segar mata~

Hah~Tunggu apa lagi~ POTONG lah~

Sunday, October 18, 2009

Homemade Dodol~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

dodol 
Pagi sabtu hari tuh  riuh rendah kt depan umah time aku sedap2 tido lagik around 830am..Aku tido balik lepas subuh sebab jadi ‘kelawar’ kuar lepak dengan rakan2 kat Restoran Awana and of course dengan Azri and Boolah ..Rupa-rupanya my mum n my aunty tengah dok kacau dodol..or kata orang Kedah DODOi~ Mark the small caps tuh~ Lepas tuh apa lagi,trus la g join derang..Tolong tengok je..

Nak recipe nak buat dodol? Aku ade kasi kat Sayuthy gne sms.. Nih aku list kat blog plak..Simple jer gune tepung beras,santan,gula,gula perang,garam n air.Pastu kacau smpi 4jam.h0h0..Dah msak je,trus aku try.Sedap! sebab still panas from the kuali..hehe..Tak lupa mintak my mum tapaukan sket bwk blik kL..tapi time pnas2 lg sdap cmpare yg dah sejuk..

Balik kampung kali nih tak productive sebab aku just ikot plan orang laen..Plan aku sendirik tak terlist on paper..so lebur jer cmtuh~ Lesson learnt – kene wat to do list and strictly follow the list.

P/s: Happy birthday to Syaza, kakak kepada baby Syahirah sok~and secretary kat Labuan si Lisa yang chomel~

Saturday, October 17, 2009

Susah sangat ke nak jawab~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Pernah tak bila ada orang tnya soklan, then tak jawab direct..trus melalut or loyar  buruk nye jwapan..hmm..Tanya A, jawab Z..jauh giler tersasar…or..jawab 1+2…not comparing apple to apple..Why does it happen??

So, apa suggestion nk buat kalo korang adalah:

a) Orang yang bertanya soklan tuh

b) Orang yang menjawab melalut/loyar buruk tuh

Your brilliant opinion is really2 appreciated~

P/s: Happy birthday to Hanis Bashir..neighbour kat depan umah~

Friday, October 16, 2009

Happy Deepavali~!

 

Happy Deepavali to all Indian in Malaysia~!

-1Malaysia-

P/s: DiGi suxx sket kat kampung aku nih.So sngt susah nk surfing~ hoho

Thursday, October 15, 2009

Cute kan mereka nih?

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

alim ulamak

Gambar diatas diamik dari FB supervisor internship aku.Sorry yer Cik Zamri, saya guna wat entry blog. Mula-mula tengok memang terkedu~! Derang sangat chomel~ Kecik2 dah diterap nilai-nilai keagamaan dari segi pakaian~ Sangat kagum! Semoga derang membesar menjadi ustaz2 or imam Hafizd Hafiz~ amin..

Pastuh, teringat plak group penyanyi Indon – The Lucky Laki yang nyanyi lagu Aku Bukanlah Superman tuh~ tapi different version lah..Totally different!

Hari nih last day posa, sok raya 6. Maka saya bertolak balik selepas berbuka petang nih ala-ala balik kampung malam raya~ hihi..I wish ada ketupat palas dan serunding~!

P/s: Semalam pegi basuh Baby Whitty kat car wash area Sri Rampai..Kedai tuh bukak 24 hour! Memang tak susah la lepas nih kalo nak basuh tengah2 malam pon..hihi. Hasilnye pon puas hati gak~!!

Wednesday, October 14, 2009

SOLUSI

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Mase bulan puasa yang lepas, aku ade attend Majlis Berbuka Puasa PETRONAS kat KLCC tuh. Petang tuh ade Ustaz Zahazan yang fofular kt TV3 tuh. He did mentioned to find/buy/ask around about this magazine – SOLUSI. Sumpah best~! Harga pon berpatutan RM9 jer tapi content dia sangat2 bagus. Sesuai dengan dunia kontemporari sekarang~

Topik-topik dan gambarajah dalam magazine nih sangat eye-catchy! Sangat berilmiah! So, amatlah disuggest korang beli buku nih buat bahan rujukan dan bahan bacaan dimasa-masa terluang~

Mari beli Majalah SOLUSI~!!

c902-sepoct09 (253)

P/s: Majalah nih aku beli 2 kali sebabnya adik pompuan aku kebas mase kitaorang hantar die kat stesen bas mse nak balik KL lepas raya  ari tuh~ Tapi ok gak, sebab content dia sangat-sangat berfaaedah~

Tuesday, October 13, 2009

Let’s go to the National ZOO~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Welcome to the National Zoo~!!

z00 Dah setahun aku dok kat KL~ tak penah lagi jejak kaki kt Zoo Negara yg terletak berdekatan ngn umh ku di sebelah MRR2. hihi. Last week trus ON jer smbil bwak remote control baby D80 bersama-sama baby Whitty dan ditemani Si Ilyana n adik beliau si Qilah. Apa banyak si la nih.. Si Sayuthy dah balik Labuan manakala si Pejol sibuk open house~

zoonegara

Disebabkan kemalasan tahap lampau, gambor2 kat atas tanpa segan silu tak diedit dan segar dari SD card.hoho..Furthermore, lense aku tak power sgt nak wat telephoto seperti geng-geng photograper laen..jeles2..Tape2, ada rezeki lebey, nak beli lense dalam wishlist aku tuh..Kot2 ade ler sapa2 nk sponsor pon boley~

Entry nak masuk RM25/head and smpi kol7 jer kot. Tapi tersangatlah letih nak berjalan sambil usung tripod lagik.hihi..Hopefully, dapat pegi sekali lagik dengan lebey prepare and wajib waktu pagi..petang dah kurang cahaya sket~

P/s: Banyak plan tak jadi minggu nih. Labuan ntah ke mana, Offshore site visit kat Ganu differ… so balik kampung lah- recharge~!! opis aku cuti Jumaat celebrate Deepavali~ aku plak hari Jumaat sambut Raya 6~!! =)

Monday, October 12, 2009

Binatang ini Gangster~!

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

This is not acceptable~!! haha.. Take a look at the steel necklace. Very large rite?  And guess what kind of animal is that? A mouse deer~ nope.. A dog? nope.. Once more.. give it a try~ Memang gangster abesss~ kaki perat ugut, kaki belasah orang/binatang..

Gua mau naik moto sama lu

Okay, the correct answer is baby Goat~ hoho Anak Kambing lah. Ramai dah tertipu sebab tengok video dalam HP aku mase tuan dia kasi minum susu. Gambar nih aku amik mase cuti raya. Baru balik dari umah baby Si Shahirah tuh. Mase aku park moto tepi umah neighbour, si Mek (nama anak kambing nih) datang nk panjat. Pastu aku cakap, ekzos panas, trus die tak jadik panjat..

Tuan die memang suka bawak gi jalan2 naik moto pagi2 n petang2. So, dia ingat aku nk bawak dia la kot. Memang dah jadi totally human! Tak ingat dunia kambing dah. Mak dia beranak muda, so tak reti jaga anak n takmo susukan langsung.Naseb baek la tuan dia penyayang~ hihi. Dia main dalam umah jer..Pastuh, teman gurau-senda ialah kucing-kucing kt umah tuh..

Apa tengok2...gua lempang kang~!! 

Tak sure lah besar nanti nak kene korban ke tidak~ Dah macam manusia gaya hidup n makan dan juga pergaulan~

P/s: Entry pasal Zoo Negara akan menyusul nanti..hihi..Happy besday KOrd~

Sunday, October 11, 2009

Jalan-jalan KL~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Backdated entry lagi sebab sumer gambar2 baru ditransfer dari kamera. hihi..Last week kan ade training kat Hotel Concorde. Si Sayuthy pon training kat situ, so dapat la menginap semalam dua kat hotel tuh..Kelas kol830am, kol 815 baru siap2 nk g kelas..haha

So, dah dok area2 Concorde tuh, merasalah berjalan-jalan area KLCC tuh. Jalan kaki ok~! tapi sekerat jer sebab Timesquare terlalu lah jauh.Singgah kat LowYatt and area2 Bukit Bintang jer..Bintang walk~ Before check-in, sempat kuar makan ngn ilyana dan adik beliau si Qilah..

walk KL Dah dok tegah2 KL, nak makan malam susah sket. Tak seperti kat Wangsamaju..hihi..So, makan makan segera seperti Secreto Recipe and MCD jah..Pastu, time break n lunch mase training, memang belasah habes-habes..makanan kt Hotel Concorde sedap~!! hihi..Cuma facilities jer tak best..

Hard Rock tuh sebelah Concorde jer..Tersangat la ramainamapus orang..Just tengok jer lah~ hihi

Saturday, October 10, 2009

Menjawab tag si Intan Izani

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Sebelom tag nih menjadi basi, adalah lebey baek menjawab terus dari ladang~ hoho. Penat lagik selepas seharian berjalan-jalan bersama kengkawan. Dari Alamanda smpai la ke Zoo Negara~ mengetes remote controller baby D80 kat sane~ Gambar2 menyusul kemudian yer..

Saya katak hijau comel~!!Tengok wayang Surrogates or dalam kata laen Penganti/Replacement best. Review sket lah Surrogates nih. Or ade yang tengah cari free download Surrogates movie kat sni skrang.. Citer nih sangat la ambitious mengenai kehidupan manusia akan datang. Setiap orang tak kuar umah dah melainkan derang gune Surrogates sebagai robot penganti kat dunia luar~ ok..enough..sila tengok sendirik yer

Tag dari Intan Izani

  1. Nama Timangan
    • Family panggil Abang
    • Orang tuh panggil Awak~
    • Opismate panggil Pitya, Pekya, Hapis, Apiz & Piz
    • Sayuthy n Pejol panggil Apit, Yana pangil Apis/Pit, Nad panggil Pakcik~
    • Peja n Zainol panggil Apih Chih~
    • In future, tak tau la apa lagik nickname akan hinggap
  2. Anda seorang yang..
    • baek hati kot..mudah kesian kat orang..mudah jatuh cinta~ hoho
    • kuat merajuk bley?? dush**
  3. Insan teristimewa
    • Parent, family dan kawan2 baek lah..tak kesah la dimana jua anda berada~ yang paling penting, orang tuh tahu dia teristimewa~ ehem2.
  4. Lagu kesukaan
    • Aku bukan Superman!
  5. Makanan kesukaan
    • Sekarang nih sumer makanan kat Restoran Nasik Ulam..hehe..
    • Lagi best kalo masak sendirik~ hihi
  6. Sikap yang buat anda stress
    • Bila tetibe jer rasa takda mood nak bercakap dengan seseorang~ it’s hard to talk even a single word..thus really2 need a HUG~!
  7. Warna kesukaan
    • Hijau.. putih pon ok seperti baby Whitty ituu~ hehe
  8. Tag rakan-rakan anda:

Friday, October 9, 2009

Kerabu Mangga

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Seperti biasa, blog aku nih tak pernah sunyi dari memaparkan gambar-gambar makanan yang sangat mengiurkan~hehe..keyword mengiurkan tuh penting~ Ala-ala majalah Mangga tuh..**dush**

Pernah makan Kerabu Mangga?

lauk pauk

For sure ada yang pernah and ada yang tak pernah kan. Apa-apa pon, kene la try. Makan dengan nasik putih panas-panas. Ummppphhh~~~ Marvelous! Macam dalam gamba kat bawah nih ler~ Pastuh, tambah plak Sotong Goreng Tepung cicah sos..Pastuh yang paling penting Sambal Belacan dicicah dengan Timun~ Terliur la plak nih..

Seperti biasa, aku dah janji ngn Sayuthy nak bawak makan kt Restoran Nasi Ulam tepi MRR2 Wangsamaju tuh, so terlangsai lah sudah since dia ada trening kt KL 2 minggu~ Tapi still tak bley nak ‘up to his standard’. Tak paham aku ngn Ilyana standard apa si Sayuthy nih follow~ hoho. Apa-apa pon, amatlah disuggest korang pegi restoran nih. SEDAP~! Abes satu opis aku dah heboh2..hihi.

Setelah sumer order siap dihidang, beginilah jadiknya..tadaaaa.. Congrats kat aku sebab terdetik nak singgah restoran nih lepas lalu tepi MRR2 mse awal puasa lepas..Dah jadi port dinner skng~ Masak? kene tolak tepi dulu..haha

P/s: Hari nih besday Ilyana~ Happy Birthday yer~Weekend neh bley open table~ hoho

P/s/s: Alangkah indah dapat baring kat katil sendirik~ hoho..hotel Concorde tak besh~!!

TESTING

This is a testing entry. Kindly disregard this entry. Tq

Thursday, October 8, 2009

Digi hebat di Concorde

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

First of all, take a look at the printscreen image below. I’ve changed my modem back to original which is HUAWEI Modem. Previously, I am using AT&T but due to some technical reason, I got to use my own modem.

Currently I am broadcasting LIVE from Concorde Hotel and I am really2 surprise that I got HSDPA signal here for my DiGi~ Top download speed was 1.0Mbps which exactly same with Streamiyx! The most important part, the monthly bill is just RM58/= only~ hihi

DiGi~Sad news plak, hari nih last day kat Concorde, so kene tubik balik Wangsamaju petang nih lepas anto Sayuthy g PuduRaya. After all, the best living area is rumah sendirik gak. Semalam, teserempak ngn Engku Imran si husband Era Fazira kt lobby hotel. Si Sayut plak teserempak Era &  penyanyi ‘Aku tak percaya CINTA’ tuh. Sebab ada open house Suria.fm kot kt hotel nih smlm.

Sok dah jumaat, kejup jer hari berlalu dan aku masih hutang 4 hari puasa 6 nih~

Wednesday, October 7, 2009

Aku juga bisa nangis

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Lately nih lagu Aku Bukanlah Superman tuh sangat top kan? Berkali-kali aku ulang play lagu nih.haha..Lirik die pon sangat bagus. Pastuh, tengok budak-budak nih pukul alat2 musix tuh tersangatlah hebat~!! Superb!. They are from INDONESIA~

Aku Bukanlah Superman~!!

Lirik The Lucky Laki

Reff:
Aku bukanlah superman
Aku juga bisa nangis
Jika kekasih hatiku
Pergi meninggalkan aku

Ayahku selalu berkata padaku
Laki-laki tak boleh nangis
Harus slalu kuat
Harus slalu tangguh
Harus bisa jadi tahan banting

Tapi ternyata sakitnya cinta
Buat aku menangis

Repeat Reff

Ayahku selalu memarahi aku
Jika jatuh air mataku
Kata ayah slalu air mata itu
Adalah tanda kelemahan

Tapi ternyata air mataku
Ternyata jatuh juga

Repeat Reff

Ayahku tersayang maafkanlah aku
Jika aku masih menangis
Masih belum bisa menjadi seperti
Apa yang ayah selalu mau

Kita berjanji tuk tidak lagi
Menangis karena cinta

Repeat Reff [3x]

P/s: Minggu nih tersangatlah hectic! Rasa nak marah2 jer..smpai ada lah orng tuh terasa hati.. Pastu orang tuh blanja Ice Cream MCD, terus rasa comfortable balik~ Thanks!!!..Tension = cari Ice Cream~

Tuesday, October 6, 2009

Lawa tak?

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Kawan-kawan, lawa tak? hehe.. This is one of my wish list tuh~ Bukan tak sayang sama Baby D80, tapi ini untuk work purposes~ hehe..Yang nih nak kasi nama apa pon tak sure lagik.. =)

Malam nih macam last nite jer kat Concorde Hotel, sok mebe couse dah abes after lunch. So, bley la balik opis kat KLCC yang keje bertimbun-timbun. Tadi berjalan-jalan ngn si Sayuthy ke Times Square, tapi sekerat jalan jah sebab penat. So singgah ler kt Low Yatt plaza n jalan2 area Bintang Walk.

Rasa macam dok kat oversea jah sebab ramai giler foreigner. Pastu, kat kaki lima Bintang Walk, tak putus2 amoi2 tuh dok suggest tukang urut~ hoho..Lepas jalan2 kol10 baru smpi hotel, kenyang makan Tom Nyum Secret Recipe~ =P

Canon IXUSCanon

Orange kaler nyer~

Canon IXUS 95IS

Monday, October 5, 2009

Visitors

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Mari tengok kat printscreen kat bawah nih. I am not sure, where on earth they coming from. I started collecting this before Ramadhan.. Hmm, maybe some of keywords in my blog dragged them here =)

Whatever reasons, thanks a lot for visiting my blog and hopefully the content is beneficial for you and do come have a visit again~ Yang tulih undefined tuh, mebe visitor dari outside planet bumi kot.Hoho..ada alien melawat blog aku..Jin Notti kah itu?

visitor#1visitor#2visitor#3

Currently, I am attending course at Concord Hotel, KL for one week thus this is my scheduled entry lah~ Tengah class sang nih..Hehe

I’ve watched movie using  marathon mode last week with friends from UTP at Galaxie Ampang a.k.a UO. The first one was The Ugly Truth and second one was G-Force.

Review sket lah, sape2 yang nk tengok The Ugly Truth nih, sile bawak bf/gf masing2 supaya senang paham apa kemahuan both party. hehe. G-Force plak sangat cute sebab hamster2 tuh beraksi ala-ala spy~ WAJIB tengok!

P/s: Happy birthday to my younger brother, Hanif and not to forget the rest of October babies listed on the right side of my blog in case I am forgot to mention~

Saturday, October 3, 2009

Perjumpaan Keluarga~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Masih dalam mode raya nih, hihi..Kan raya sebulan. Invitation open house pon bley dikatakan berderet-deret gak sampi ke Subang nun jauh tuh..

Mari tengok gambo yang tak seberapa cantik  kat bawah nih.. Ramai tak kaum kerabat family sebelah abah aku neh???

 Kaum Kerabat~

Ramai kan? Generasi ke berapa masih tak pasti, tapi yang pastinya reunion kali neh sangat bermakna sebab lebey formal compare to last year. Siap ade registration counter lagi. Well done organizer~! Last year buat Raya ke-2, tahun nih plak Raya ke3..Yang tak bestnyer, photographer yang buat arrangement gambo kat atas nih tak serius lah~ deng! Apa-apa pon, semoga next year jadik lebey teratur dan happening!!

Banner Banner yang terpampang, terkejut den tengok masa memula pasang~ Betol ke nih??

Salasilah keturunan

Discussion on family root~ I wonder how long does it takes to compile everything~

rayapuasa09 (507)

Bersama Pakcik n Makcik

rayapuasa09-(540) Ehem ehem..

Yang last sekalik nih, gambo poyo~ haha..my mom said

Macam pilot yang bawak kapal terbang dah~” hoho

Pilot wannabe

Thursday, October 1, 2009

Rindu baby~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Alhamdulillah, aku dapat bertahan dengan tabah homesick. Serius, kalo lagi lama aku bercuti, mau aku amik MC jer. Pegi keje pon aku paksa habis-habisan untuk bekeje.hoho..Tu baru seminggu lebey dok kat kg~ kalo lagi lama..tak tahu lah..

Gamba-gamba baby Shahirah yang dah meningkat remaja..Yang pkai baju merah jambu tuh mse hari raya pertama kat depan rumah den. Sebenarnyer, rambang mata nk post entry gamba2 raya 1430H nih..hihuu

Pastuh, yang ade bunga2 besar kaler ungu tuh den beli untuk beliau. Chumel tak? ala-ala gaun malam. Aku cari ngn Boolah mse kuar shopping raya kt SP Plaza hari tuh.Thanks to everyone yang kasi idea masa den mintak pendapat last time yer.

Senandung si Dayang TV9 dah abes, sekarng citer Orang Bunian plak, layan jer lah.

shahirah

 Gaun malam Shahirah

Jeng jeng jeng~ Comel tak saya? terima kasih Abang Apih~

Taddaaa~

P/s: Sepanjang minggu nih ngn minggu depan, aku ade geng kat umah. Si Sayuthy datang berkampung. Tapi weekend jer dia balik kg~ hoho..Biler lah umah sewa aku nk meriah lagik nih..

P/s: Tsunami melanda lagik, jangan dekati pantai!