Monday, August 31, 2009

Visitor from Pakistan~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Wah2.. Peja a.k.a Faizal bukak blog kawe dari Pakistan. He he apa lagik, souvenirs dari Pakistan takdo ke? Barang2 kulit segala.Hihi..Apa2 pon cepat balik sinih deh. Hutang demo ngn saing2 sinih..hihi Selamat Berposa kat sana~ Apa2 roger jer kat opis~

Visitor dari Pakistann

zoom sket~

Ini merupakan last entry untuk bulan nih. Terima kasih kepada new visitors yang datang dari seluruh pelusuk dunia. Hmm, terpikir gak nak jmpa in-person visitor2 nih, expand network katanyer..

Sedikit hupdate tentang weekend yang dilalui semperna Cuti Hari Kemerdekaan ke 52. Aku keja~!! Ahad and Isnin aku kene g opis sebab urgent matter yang nak kene siapkan jugak before Selasa.Alhamdulillah dah siap pon by tengahari tadi. Tinggal nak present je sok pagi.

Lepas opis hour jer aku teringin nak gi tengok wayang. Citer UP. Kartun 3D yang superb & kelakar giler babbbess. Memang bergegar panggung orang gelak. Wajib tengok ya~ Aku tengok kt Mines ngn dak Pejol tadi.

i wish i could travel all over the world 

naik belon jerr

Pastu, dapat invitation gi berbuka umah kazen kat Taman Sri Gombak. Makan sedaap2 macam kenduri plak. Thanks Kak Teh n Abang Man. Nnti bley datang lagik yer~

Ok, selamat berpuasa dan berkerja~!! Kembalikan mood keje anda setelah 3hari offday yer kawan2~

Sunday, August 30, 2009

List masakan sepanjang bulan Ramadhan 2009~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Kat sini aku terajin plak nak wat list masakan yang telah or akan aku msak sepanjang bulan puasa nih ak kiralah untuk juadah sahur or berbuka. I did mention in previous post that I prefer to cook by myself the food rather than beli belah kat luar.Tuh pon depend kat keadaan lah. Whatever it is, cooking is my hobby. Even, ade jugak yang belom reti lagi masak, so mari kita tengok apa lust list itu~ hehe

Udang Halia Cili Padi

Udang Halia Cili Padi

Udang Goreng Sayur Campur

Udang Goreng Sayur Campur

Taugeh Goreng Toqua

Taugeh Goreng Toqua hEHE..yang nih belom reti masak lagik..

Si Siput Sedut Masak Lomak Cili Api~

Si Siput Sedut Masak Lomak Cili Api~ Hmm, kat table bawah nih ade list masakan yang ada probability nak dimasak sepanjang bulan puasa dan juga bulan tak puasa which is dinner or during wekend. So, kalo ade cadangan tambahan, jangan segan2. Sila email recipe anda ke hafizd@gmail.com & jangan lupa melayari facebook dengan menaip Hafizd.

Menu Probability
Telur Masak Kurma 100%
Sambal Telur 100%
Sotong Goreng Kicap 60%
Daging Black Pepper 70%
Ikan Masak Cuka 90%
Asparagus Masak Bawang Putih 85%
Taugeh Goreng Ikan Masin 67%
Nasi Goreng Budu 89%
Sambal Udang Petai 50%
Daging Goreng Bersayur 99%
Sup Sayur 60%
Sup Ikan 78%
Kobis Bersantan 60%
Cucur Ikan Bilis 45%
Nasi Tomato! 50%

 

*************************************

Selamat Hari Kemerdekaan ke 52!

image

image

Friday, August 28, 2009

Berkampung di rumahku~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Last time aku jumpa si Sayuthy nih was end of June 2009. Till then, I never see him until last Wednesday 26 of August 2009 since he was in Labuan. It was last minute plan coz he wanted to stay in hotel nearby Puduraya so that he can fetch his wife easily the next morning. After being persuaded by me and Pejol, he agreed to stay overnight at my house together with Pejol. So ‘berkampung’ la beramai2. Sangat besh! Yer la, sebab housemate aku sumer outstation sepanjang bulan posa nih.. =(

We went to bukak posa at Carrefour naik Baby Whitty. At last, merasa gak Sayut naik keto aku..Kat Carrefour  hampes sebab dah lewat sangat so most of the restaurant penoh! huhu. Then alas perut jer lah. After maghrib, stop by at Domino Pizza. Sayut blanjer~ hehe. Then trus balik umah. Ujan renyai2 memang tak convenient nak g jalan2 even Sayuthy nak g semayang kat Masjid Negara. Next time lah Yut..

Then makan pizza kat bilik aku. Boley tahan gak Domino Pizza nih.hehe..Dapat voucher lagik. Pastuh semayang n chit chat smpi la tengah malam. Then merungut2 sebab kes masa berbuka tadi. Menyesak plak aku tak masak. Memang niat aku nk masak doh tadi,tapi si Yut plak nk makan kat luar. The problem is aku n Pejol takdo idea nk makan kat mana, tu yang smpi Carrefour tuh. Lately nih plak aku tak lalu makan makanan kat luar, I prefer to cook by myself.

The pagi2 sok nye gi anto Sayut ke hotel kat Pudu coz his wife going to arrive soon from Kedah. Having our sahur there, tapi wife Sayut tak muncul2 lagi. Dah ler tepon tak angkat, sms tak bereply. Tengok die macam lost jer, sian plak. Sapa tak sayang bini ooiiii~~bape kali die ualng alik gi check kat tmpat bas turunkan orng tuh... Sedih plak aku n Pejol tengok si Sayut tuh. Last2 wife die sms cakap kt Rawang dah. Terus ceria kembali. Aku ngn Pejol nak kene balik doh sebab nnti jem. Terus bersalam n berpisah kat situ.

Apa2 pon memang best.Harap2 dapat berkumpul n lepak bersama2 lagik.Tak dapat dinafikan aku tak dapat lupakan kenangan bersama kami semua kat Labuan selama 5 bulan. So, lepas nih Yana pon bley join skali makan2 since skang dia kat offshore~

Sayut yut Meh makan Domino Hmm...lovely"Kita lumba sapa abes makan dulu~" heheRoti perasa Kayu Manis..kenapa bukan Bunga CengkihSelepas begelimpangan tido~Mari promote Domino~!!

P/s: Si Emil  bagitau tadi, kene banyak makan makananan berasaskan Bunga Cengkih untuk elakkan H1N1.So lepas nih kene masak guna Bunga Cengkih la plak~ Kaum India banyak makan Bunga Cengkih nih so sangat kurang orang India meninggal sebab H1N1 or kH1Nz1r nih.. hmmm, apa kata kita try petua mengelak H1N1.

P/s/s: Mari Berhenti Merokok! [iklan TV3 yang kat ospital tuh]

P/s/s/s: Selamat Hari Kemerdekaan buat 1Malaysia!

Wednesday, August 26, 2009

Tag di bulan puasa~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Bangun je sahur, check blog. Tup tup kena tag la plak oleh si Messyremo yang popular dgn BK tuh~ Tag nye berbunyik seperti di bawah:

  • Anda rasa anda HOT~?
  • Upload gambo2 kesayangan anda
  • Kenapa anda suka gambo ini?
  • Last time tinggal posa
  • Lagu terakhir anda dengar
  • Apa anda sedang buat masa tulih tag nih?
  • Selain dari nama anda sendirik,anda suka dipanggil nama apa?
  • Tag lagi 6 2 orang dengan rasa gumbira~

So, mari menjawab tag nih yer~

1) Definisi hot~ Hot fm kot. Contoh ayat “Aku HOT betol la dengan Celcom Broadband nih bila malam2, asyik takleh connect jer”

Aku dan kembar~2) Sebab nih lah gambo dalam simpanan aku dan family sebab abes diserang anai-anai durjana. huhu Pahtu, aku sangat jeles ngn baby2 sekarang sebab kamera berlambak2..main snap jer tak macam dolu2..

3) Tinggal tak penah, tapi tak sure la plak puasa aku sempurna disisi Ilahi~

4) Lagu terakhir? Hmm zikir hijjaz yang masa iklan kat TV3 tuh. Terngiang2 lagik nih. Pastu lagu OST citer Iftitah tuh yang baru je abes..hehe

5) Hmm, aku tengok citer IFTITAH and layan iklan2 berunsur ke’ramadhanan’ kat TV3

6) Tengku Hafizd. fullstop~ =)

7) Aku nak tag Ilyana (yang sedang belayar kat offshore tuh)and Nadhirah(yang suka sopping~!!)~

P/s: Sebut pasal posa, dah nak dekat seminggu kan~ How fast time fly kan?

Sunday, August 23, 2009

Kenangan bulan puasa

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Yeah~!! satu hari dah abes~ Alhamdulillah, dah abes sehari berpuasa & bley dikatakan berkualiti gak sebab aku dok kat kampung sekarang. For sure, sahur tak akan skip, then pegi berjemaah subuh kat semejid pastu ade kuliah subuh then continue dengan activity sendirik sampi la waktu berbuka dan bertarawikh.Tadarus je aku belom sempat sebab kene register. InsyaAllah, dekat2 nak raya nanti I’ll be joining them.

Hari nih dah nak balik KL~urrghh..sahur macam tak sure je bley bangun pagi2. Pastu nak kene masak plak or reheat leftover from berbuka~ Alangkah indah berpuasa dikampung kan~ Housemates plak sumer outstation.hoho. Macam nk kene wat Singgah Sahur je nih.

Berbalik kepada tajuk entry, sebenarnya terlalu banyak kenangan dalam bulan posa sepanjang 24 tahun aku hidup.

  • Bulan posa slalu jatuh time school holiday, so activity yang aku paling gemari dan ingati dan juga rindui adalah menahan ‘taut’. Ia merupakan sejenis pancing yang diperbuat dari buluh or kayu pendek dan dicucuk di tebing sawah/tali air dengan bertujuan menangkap ikan HARUAN~ Selalunye kitaorng (aku, kembarku, hamzah, chon puad, chon majid, mat dan dll) akan pergi memasang taut selepas subuh mase orang tengah baca kuliah~
  • Umpan yang digunakan yang paling famous cacing lah.Tapi yang paling best ialah anak ikan puyu yang hidup~ Ikan Haruan sangat tidak boley tengok ikan puyu nih, pasti disambar hidup2.
  • Kitaorang pasang dalam 12 set dengan jarak 5-7meter berselang seli.Then lepas zohor kitaorng akan datang check.Kalo dapat, terus bawak balik n psang umpan baru.
  • Yang tak bestnye, ade budak2 nakal yang mencuri hasik tangkapan kitaorng lah. Sengal! abes berterabur ‘taut’ atas batas sawah n tali air.So memang kene frequent check la. Yang best, naek basikal beramai2. Sangat la heaven.
  • Then lepak2 kat masjid sebab ramai orng2 tua kan beriktikaf dalam masjid tak lupa jugak kitaong kanak2 hingusan nih. Lepas asar, gi check lagi n psang umpan baru untuk ditahan sepnjang malam plak.
  • Dapat ikan je, kitaong akan siang dan bersihkan hanyir lendir gune daun serai n garam. Pastu lumur ngn perencah Bihun/Nasik goreng ADABI then perap. Slalunye kol6 kitaong bakar dan bawak g berbuka kat masjid.hehe. Terbakar jer orang2 tua tengok sebab kami ade lauk extra~!!best2

Itu adalah salah satu pengalaman terindah bulan posa di siang hari, nnti aku cerita activity di malam hari bulan puasa plak. Sesungguhnya aku amat merindui saat2 dahulu sebagai Budak Kampung~!!

P/s: Aku suka ngn TV3 sebab siarkan iklan2 dan rancangan yang menghidupkan bulan Ramadhan nih.Congrats~!!

Friday, August 21, 2009

Ice Skating

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Last Saturday, I went to play Ice Skating at Sunway Pyramid with my younger sister and Yana. Nadhirah and Faizul were not able to make it since they already have their own plan. =( It was an unplanned plan actually since I already noe the route to Sunway Pyramid previously after sending my younger sister back to her condo.

C902-Middle August 2009 132

Arrived at Sunway Pyramid around 12 noon. Luckily the there a lot of parking space. Fyi, there was another event took place and Sunway Lagoon – MTV Stage Concert. This is the reason I bumped into Yaa, Nina, Aiman and the gang~ hihi. Long time no see~

We’re having our lunch at Kenny Roger’s (betol ke ejaan nih)- my treat ok~ =) Then after prayer, we went to register at Ice Skating counter. There are so many people around. Well, it’s weekend ma~ So we play for more than 2 hours after everyone give up already. I am still good~!! just once I felt but not totally hitting the ice surface. Hehe. Maybe because I used to play with Rollerblade since I was kid **dush!

We have to give up our G.I Joe since my younger sister work during night shift. So, need to go back early plus there are so many people wearing mouth mask – very uncomfortable environment due to H1N1~

Ok, enjoy the pix and I’m going back to hometown after work~ Selamat Bertarawikh and Selamat Menjalani Ibadah Puasa~!!

Mimi & YanaIt's me~!!This is the skating shoe~ehem ehem

P/s: Happy birthday to Nadhirah~ You are now older 1 year than me~ hehe

Thursday, August 20, 2009

Ramadhan datang lagi

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Dah genap setahu aku berkerja, dah akan genap setahun aku meninggalkan Ramadhan yang lalu. Dengan itu juga, genap setahun lah aku dan housemates duduk berteduh di pondok burok Wangsamaju nih pada hari sabtu nih. Kami start pindah malam 1st Ramadhan last year. Dulu2 ramai jer, sekarang sumer outstation abes~ hoho

Actually, I am planning to go back hometown this evening after work, but it’s depend on my last judgement. I don’t want to miss 1st Tarawikh if I went back on Friday since we going to start our Ramadhan on Saturday. Hopefully, I’ll make it lah.

Here, I’d like to seek forgiveness to all wrongdoings that I’ve done sedar or tak sedar or buat-buat tak sedar. I am sorry|Biyanne|Minta Maaf~

Selamat Berpuasa kepada semua kawan2 baru & lama dan semoga Ramadhan kali nih lebey memberi erti kepada kita semua walau dimana pon kita berada. InsyaAllah.

Ku mengharap kan Ramadhan kali ini penuh makna,

Agar dapat kulalui dengan SEMPURNA

Masjid Besar di tengah2 bandar Labuan

P/s: Kepada Sayuthy dan Cik Selamat kat Labuan tuh, selamat berposa gak. InsyaAllah, ada rezeki bley berjumpa lagi.

P/s/s: Malam tadi visitors blog aku datang dari Indonesia, Singapore, Hungary and Germany~ hihi. Bukti? refer kt pix bawah~

Visitors aku~ =)

Tuesday, August 18, 2009

One Mom & Three Dads Part II

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Thanks to Brother Faizal Celcom Centre Jalan Semarak yang tolong aku settle Celcom Broadband aku yang agak sengal since 2 hari lepas.

Okey, bersua kembali di dunia blog yang tanpa sempadan. Btw, aku masih lagi dibayangi dan diselubungi ‘korea mood’ selepas habes menonton One Mom and Three Dads [아빠셋 엄마하나 ]last Sunday.hoho. Masih terngiang2 kat telinga aku gaya bahasa derang.

Dek tergila-gilakan sangat citer tuh, aku sanggup print screen kan shot2 yang best mase last episode. Ape2 pon aku sangat2 suggest korang tengok citer nih. Mengisahkan budak2 lelaki yang tak tahu jaga baby handle baby sampi derang takmo berpisah dek terlalu sayangkan baby tuh. Terus dapat goosebumps!!

Mari baca description kat bawah yer, sila roll over your mouse. Si Nadhirah and Si Ilyana, bile mau amik DVD nih???

Cast :

  • Eugene as Song Na Young
  • Jo Hyun Jae as Han Soo Hyun
  • Jae Hee as Choi Kwang Hee
  • Shin Sung Rok as Na Hwang Kyung Tae
  • Kim Bin Woo as Park Seo Yeon
  • Joo Sang Wook as Jung Chan Young

Team leader aka bos Na Yeong

Dicussion nk g DubaiKyung Tae yang nangis sebab sayang baby tuhKwang Hee pon nangis gak - Most of the time die yang jaga sebab keje kt umah je Soo Hyun pon nangis gak sebab takmo berpisah ngn baby tuh, die nih sayang2 tapi tak tnjuk sgt...Nih la Ha Seon si baby Nih aku suka..Na Young

Saturday, August 15, 2009

Why I am addicted to BLOG?

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

39. Mohd Hafizd - seorang jurutera muda yg hensem + cute yg baru bekerja tapi sudah mampu membeli kereta putih itu. Suka fotografi juga dan pemilik nikon dslr d80

Tup tup je kene tag oleh en_me yang fofular itu tentang mengapa aku suka blog dan activity seantara dengannya~ Well, penat jugak memikirkan jawapan untuk soklan itu. Setelah wat mindmaping segala bagai, maka terkeluarklah jawapan yang agak bernas~ hehe

  1. It’s my hobby! Ini serius, since kenal blog tahun 2006, aku dah start nak menulis dan jadikan ia travel note sepanjang aku hidup. Aku penah terbaca, setiap benda yang diupload di internet akan kekal forever dalam talian maya itu even dah di'delete’ secara fizikalnya. So, mebe 50, 100 tahun lagi, ada orang akan bukak dan kaji blog aku..hehe **dush dush!!
  2. Blog dapat expand network~ hihi..Dapat jumpa kawan lama dan juga brand new friends~even dapat wat gathering segala bagai.bagus2..Paling best bila tengok visitorsss datang dari merata pelusok negara~hoho
  3. Bebas! Aku bebas nak tulis apa2 pon. Takda template nak kene ikot macam Frenster, FacebOk, MySepace segala tuh. Just write, put some pix and publish. Wait for the comment. Kalo topik best, banyak ler komen.Tapi still tak dapat lawan en_me itu~ hihi [tapi aku still hide gak portion yang aku rasa tak sesuai untuk tontonan ramai~simpan sket weeiihhh!!]
  4. Mencari jawapan & opinion. Yerp, bila ada masalah, just post je kat blog, maka dengan pantas akan dapat reply..
  5. Dapat duit~ wwwhiiiiit whhiittt~ hehe..tapi takde la banyak sangat..at least dapat la sket dari Nuffnag tuh.

For time being, tuh je yang aku dapat. Mungkin kalo ade dak2 sek menengah wat karangan summary yang cari isi tersurat dan tersirat dalam entry2 aku nih akan jumpa sebab2 aku tulis blog~ Hihi..takmo la tag sapo2..terima kasih~

visitor blog~

Wednesday, August 12, 2009

Miss the Baby

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Dah makin besar si Baby Shahirah nih. Awal bulan ari tuh aku ade balik kampung selepas balik trening kat Terengganu, so sempat la melawat si baby bermata besar nih.hihi.

Sekarang dah tak mo jalan sendirik sebab dah puas kot berjalan since ‘Dapat Kaki’ awal2 dulu. Pantang je nampak orang, datang terkedek-kedek nak menempek suh dukung. Very the suuuwweeetttt.

Pastu, dah bley ajuk orang cakap. Mase aku dukung and bawak die kat Baby Whitty, die suka tengok bunga flip-flop tuh. Pastu, aku sebut la bunga. Die pon dengan excited ikot ‘Munga’. Haha…pastu dok ulang2 sambil mata tak lekang-lekang tengok bunga flip-flop tuh.

Seperti biasa, please roll on your mouse on the picture to see the caption.

Excited plak amik gmbosmileeetak tengok camera pulokceewaaahhhh bergaya betol cium sket...ccaaaakkkk!!!

Tuesday, August 11, 2009

Visiting Dura~

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Ini dikatakan entry malas gak sebab aku tak sure camne nk taruk gamba kasi lawa2. So aku just buat collage je..Ok, let me explain a little bit. Dah dekat 3 tahun tak berjumpa dengan derang.Sangat rindu seyhh.. Thanks to Micha coz showing the way to the village. Actually, aku ingat2 lupa jalan nak ke Kampung Dura tuh. Yang aku ingat, lepas Pekan Kuala Berang, kene amik simpang kiri dan menghala ke empangan Kenyir.

Termakbul juga doa mak dan ayah nak jumpa anak angkatnye yang sorang nih. Asyik tepon je kalo teringat sampai la aku menjejakkan kaki kat sana last month mase attending trening kt Terengganu. Syukur Alhamdulillah. Thanks to Baby Whitty gak sebab hari kedua kat Terengganu, dapat pegi sana.

Walaupon sekejup je berada kat sana, hati aku puas. Semua adik2 dah besar and hampir tak dapat cam muka derang.hihi. Mak masak makanan sedap2 untuk makan malam and then makan ramai2. Sangat2 best! Then lepas makan, jamu ngn buah-buahan tempatan seperti rambutan, manggis, langsat dan yang paling penting DURIAN! Sumer buah-buahan tuh dipetik di belakang rumah sahaja~

Lepas beramah mesra dan taking pixs, masa amat mencemburui kami. Selepas isya berangkat ke Kuala Terengganu balik ke hotel coz sok ade trening lagik. Hopefully, hubungan antara family aku dan family angkat ini akan berkekalan ke akhir hayat~

2009-08-01 Early August 2009

P/s: InsyaAllah, saya akan kerap ke sana since my current project dealing with modification  platform at Offshore Terengganu.

Majlis Konvo Masterskill

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Last week I was very busy entertaining my family to attend my younger sister Convocation Ceremony at PICC. Spending a nite  at Equatorial was a memorable moment since they love it a lot. My younger brothers enjoying playing around at swimming pool as well eating Satay Kajang!

The next day, woke up early to get prepare for convocation.Luckily it was in the evening session. So plenty of time to spend. Arrived at PICC around 11am and ate breakfast there. Then took some pictures together. After that, went to Alamanda with my younger brothers to watch Land of the Lost. Very interesting movie.

After watching movie, went back to fetch my parent at PICC around 6pm and headed to my cousin at Semenyih. Overnight and woke up early the next day to catch flight at LCCT. After my parent left, we having breakfast at Beranang. After that, sending my younger sister to USJ15. Thanks to baby Whitty and D80~

Arrived home safely at 10am and flat on the bed until 4pm. Wake up, send car to wash, eating late lunch and continue sleep until 810pm…

Whatever it is, congratulation to my younger sister!

Masterskill orang kampung

kawan2  

mama tengok apa tuuu??

family~

Ehem2...witttt..wittt

Thursday, August 6, 2009

One Mom and Three Dads|아빠셋 엄마하나

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Hmm..skip jup hutang entry2 kat Ganu eh. Btw, bagus gak aku buat entry review psal movie or series nih. Upe2nye ade yang layan and come back to see me untuk to say that the movie was superb. Refer SINI. hehe

Today, I’d like to introduce new series, Korean series (gune bahasa Korea kt entry tiru mcm en_me ) Actually, this movie was outdated already coz some of my friends already watched it at UTP. Memandangkan aku dah ado LCD and free DVD player, so ade ler mase nk layan series nih.Well, pasang TV and buh DVD trus lepak atas katil jer..Ngantuk, trus pause n continue sok~hehe

One mom n 3 dads

Enjoying weekend at friend's house~

***********

Details :

  • Title: 아빠셋 엄마하나 / One Mom and Three Dads
  • Also known as: Three Dads and a Mother
  • Genre: Romance
  • Episodes: 16
  • Broadcast network: KBS2
  • Broadcast period: 2008-Apr-02 to 2008-May

Synopsis :

Song Na Young and her husband, Jung Sung Min, desperately want a child but her husband is unable to get her pregnant. Her husband's friends decide to help them. But Na Young suddenly loses her husband in an accident and she gives birth to her daughter but does not know which of her husband's friends fathered her child. The father of Na Young's child can either be Han Soo Hyun, Choi Kwang Hee, or Hwang Kyung Tae.

Cast :

  • Eugene as Song Na Young
  • Jo Hyun Jae as Han Soo Hyun
  • Jae Hee as Choi Kwang Hee
  • Shin Sung Rok as Na Hwang Kyung Tae
  • Kim Bin Woo as Park Seo Yeon
  • Joo Sang Wook as Jung Chan Young

******************

Back to the main topic, citer nih memang besh~! haha. Aku baru tengok 6 episodes, ado lagik seploh episodes nak layan. Yang best nyer, ade 4 kawan baek since dari kecik2 sampi la besar panjang. Pastu sorang kwan derang kawin. Tapi still, derang nih akan melawat kawan derang yang dah kawin every weekend untuk dapat  free bekfest n laundry. Sangat suke la watak sekor2 dalam citer nih. Very funny!

Pastu wife kawan derang mengandung (sperm donation) since husband die ada penyakit. Mase mengandung, husband die mati la plak. Then, uncle-uncle which kawan2 die yang bertiga nih la kene take care of the widow. Sorang pelukis cartoon, sorang biznesman and sorang polis. Sangat seswai. Masing2 tak nak mengaku itu adalah anak derang(tak tahu which donor it come from three of them).hihi.Tapi at the same time sangat sukekan baby tuh.

Yang paling kelakar, derang kene take care of the baby sebab mak baby tuh g keje.. Mase nih la, aku mula suka citer nih. So korang kene la start tengok bagi yang belom tengok~

One Mom and Three Dads

Best friendssss~Sekor2 sangat gelabah!Before sperm donation~kne paksa minum jamu kasi sperm sihat~ For more readings, please CLICK HERE. Ok