Wednesday, December 31, 2008

Last Entry 2008

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

It's great to inform that yesterday I already bought D80 at Fotokem KL Sentral before fly to Labuan. Welcome to the world of DSLR. Also, I am very lucky coz my friends here at Labuan also got their own DLSR, D90 and Canon 350D EOS. Right now, it's the time for me to explore, try & error, playing with shutter and last but not least aperture.

Hopefully, my time at Labuan will be fully utilize to upgrade my photography skills as well as my capability to execute work given by my Bos. Hehe..Let see some picture taken from my new BabyBorn D80 below. Fyi, pictures below is original without any touch up using Photoshop CS 2.


KLIA

Also at KLIA

With a kid in the flight. From Alor Setar.

Happy Birthday to Muhyi!

It's a LANCER! damn gorgeous

Now, waiting for the next wishlist~ Let's work harder and pray to Allah with the hope He'll bless us in whatever effort we put on to live happily in this peacefull world.

Selamat Maal Hijrah 1430
+
Happy New Year 2009!

Sunday, December 28, 2008

Doa Akhir Tahun & Awal Tahun

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Google punya Google, jumpe la doa akhir tahun dan awal tahun. Just to share.

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk
waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata

“Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”



Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata

“Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”

To make thing easier, let just go to mosque nearby late this evening to recite prayer together with Imam and also after Magrib prayer. Semoga kehidupan kita semua diberkati Ilahi. Amin.

Selamat Tahun Baru 1430H!

Saturday, December 27, 2008

Tsunami 2

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Today, I went to Kampung Kuala Muda, a place where Tsunami strike 4 years back. As being told in the previous entry about Tsunami at Kuala Muda Kedah, here I just wanna share some pictures taken this morning.

It was just a second to decide a visit to that place after my mom told she wanted to buy some real fresh fish there (place fisherman landed their fish). Due to lack of experience, we just bought fish from people selling in front of jetty. People called it 'Pasar Bisik'. Earlier on, my Auntie told me buyer must whisper to the fish seller the price they want to buy. it's kinda bidding the higher price before decision made. At the end, the higher price whispered by buyer will get the fish. hu2.Only experience people really know how to tackle a damn good price.

That jetty was not totally damaged due to Tsunami, but the impact left by Tsunami was tremendous both physically and mentally. There were a place where damaged house was barricade by beautiful fence and it's look like a museum. Also, they have a hoard of dent boat at the junction before entering Kuala Muda resemble the tragedy of 26th December 2004. You guys should come and see it yourself~


Tsunami

Stack of boat

'Pasar Bisik' or Whisper Stall

Nice scene taken at location

Here we come; just coming back from offshore..ekeke

My Aunty & My Mom with their youngest son

I am coming home baby! Full of fish!

Last but not least~

Footnote: Aku onair kt umh Tok sb ade broadband...hehe.pinjam kt Cik Selamat~

Friday, December 26, 2008

Tsunami

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Tanggal 26 December 2008, genaplah ulangtahun ke 4 tragedi menyayat hati buat seluruh dunia. Aku ade pegi melihat tapak kejadian di Kampung Tepi Sungai Kuala Muda, Kedah. Memang dasyat. Sunnguh. Seperti yang di hantar melalui email2 forward satu ketika dulu. Kereta, rumah, harta benda sumer lebur. Bot-bot nelayan habis terhumban ke dalam hutan nipah. Ikan-ikan bertaburan di atas darat. Selut lumpur apatah lagi. Abes terpalit di kenderaan yang pegi menyaksikan tragedi tsunami.

Jalan raya yang menghubungkan Sungai Petani - Kuala Muda penuh sesak. Bunyi ambulance yang membawa penduduk yang cedera juga bertali arus saban hari sehingga seminggu lamanya. Kenderaan CNN, Tv3 & RTM juga kelihatan. Saat itu memang getir.

Tapi... aku masih tidak memiliki camera pada waktu itu. Gambar2 kejadian hanya dirakam didalam minda. Kesal. Tahun ini juga, Malaysia digemparkan dengan kejadian Tanah runtuh; used to be my Final Year Project at UTP last 6 month. Bukit Antarabangsa yang gah dengan banglo ranap ternoda oleh kerakusan manusia yang mempunyai citarasa tinggi membina kediaman diatasnya. Still, salah manusia. Just a nature of world to react toward human being

Al-Fatihah kepada mangsa2 tsunami yang berjumlah hampir 230,000 orang di Acheh sahaja. Semoga roh2 orang yang beriman ditempatkan di kalangan orang yang dirahmati Nya. Tak lupa juga arwah2 mangsa terkorban dalam kejadian tanah runtuh.


Schematic picture of Tsunami

Padang Jarak Padang Terkukur

Note kaki: Aku amik gambo2 kat atas kt internet.hehe

Tuesday, December 23, 2008

Welcome back to Peninsular Malaysia!

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Tepat jam 730pm tadi, flight dari Labuan selamat dan dengan jayanya mendarat di Lapangan Terbang Kuala Lumpur. Jeng jeng jeng.... bestnyer. Dah dekat sebulan aku kt kepulauan Labuan tuh. Kecik je rupenye. Asyik2 jumpe orang yang sama 2-3 kali dalam sehari kt Town Labuan tuh.

Tadi, turun je dari ERL, aku nampak Secret Recipe! Yerp! Secret Recipe! Haha, sangap giler lah. Tapi tak makan pon sebab aku nk sampi umah awal supaya bley hapdet blog. Hehe.

Btw, sok petang aku balik kampung! Until 29 December I will be on leave. My mom said there gonna be a 'Kenduri Arwah' on 25th December and they are preparing Ketupat. Akhirnye, dapat gak aku merasa ketupat. Kempunan raya ari tuh tak dapat makan ketupat.

Okeh, mau sambung buat kije. Sok dah ler aku jadik Emcee untuk presentation kat opis KLCC. Huhu, rindu opis.

p/s: Happy belated birthday to Farid and Ira on the 22nd of December. Coming soon, Muhyi!

Saturday, December 20, 2008

Pearl

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

It's has been quite a long time since my last post. I am too busy with work! Even, there is no weekend for me and my friends here. But, I got something to tell you guy. I am going back to KL and my hometown next week. Yahooo~ Supposedly, I planned to go back this weekend, but the schedule of presentation was changed to next week.

In addition, my bos also suggest me to take leave for 1-2 days since I was celebrating Hari Raya here. Plus, I really miss my family and especially my Grandma. I know deep in her heart, she is suffering. I want to comfort her. I will...


Please take a look at the pictures of pearls and bracelet attached. This picture was taken at one of the pearl shop in Labuan. I went there last two week with my friend at work. The choice is too much. What I am thinking right know is to be a dealer in Peninsular =p

What else to write here, hmm.. I think that I better bought DSLR! I am craving for that~ Also, I want to wish ‘Selamat Pengantin Baru’ to my cousin who getting married last week.

There is another one thing, I know there is silent reader in my blog. Thanks for visiting my blog. Hopefully you'll enjoy reading the entry here..



This is my hand~


There is a lot! Island of Pearl!

Some more to see

I like this one... sparkling markling~

Want a gift?

Don't stare at the Lady!

In front of Pearl shop Labuan

Monday, December 15, 2008

Sad ending of 2008

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Sebelum tu, nak mintak kawan2 tolong sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah Grandpa saya yang baru meninggal dunia jam 8.30pm tadi. Tak lupa juga kepada Arwah Grandma yang dah hampir genap sebulan meninggal dunia.

Al - Fatihah~

Semoga roh Allahyarham Rejab Bin Khamis dan Tok Nab ditempatkan di tempat orang yang dirahmati Nya. Amin.

Penghujung tahun 2008 merupakan detik penuh kesedihan kerana kehilangan orang yang tersayang secara mengejut. Tambahan pula, tanggungjawab kerja menyebabkan aku mengalami kesukaran untuk pulang tepat pada masanya. Aku pasrah. Masih ku ingat, Tok melompat kegirangan semasa aku memberitahu aku ditawarkan bekerja di Petronas. Aku masih ingat lagi 5 bulan yang lepas. Tapi, aku belom sempat untuk berbakti kepada Tok Wan. Kini, hanya tinggal kenangan. Tiada lagi hiruk pikuk Tok Wan bertukang di sekeliling rumah. Tak ada lagi kedengaran bunyi motosikal keluar masuk kampung pada waktu pagi sewaktu pergi ke dusun. Tinggallah Tok Pah saya keseorangan di kampung. Tok, tabahkan hati ya.

Sebenarnya, Aku masih tidak percaya tetapi aku harus menerimanya dengan redha. Sudah suratan Ilahi. Petang tadi, kembarku ada menghantar SMS berbunyi ;

''Baca Yasin kat Wan Mad, dah tenat"

Aku ingat itu sms biasa, tetapi sebenarnya tidak. Itu merupakan tanda terakhir dan pada asar tadi aku sempat melafazkan doa untuk memudahkan urusan Tok Wan di dunia serta akhirat. Aku tak sempat membaca Yasin kerana terlalu sibuk. Ya Allah, ampunkan aku kerana tenggelam dalam kesibukan dunia.

Semasa bersama teman2 untuk makan malam, aku dapat panggilan telefon dari adik perempuan ku sambil menangis;


"Abang, Tok Wan dah meninggal. Baru sebentar tadi, jam 8.30mlm. Mama suruh doa dari jauh sedekah kt arwah sebab kebumi jam 11pg esok."

Aku terkelu dan beristigfar panjang. Flight untuk malam ini dah tiada, maka aku akan terlepas juga untuk menatap wajah Tok Wan buat kali terakhir. Aku akan pulang pada hujung minggu ini seperti yang dirancang pada awalnya, InsyaAllah.

** Salah ke taruk gambar2 arwah dalam entry? sile advice,TQ.

Monday, December 8, 2008

Majlis Korban @Labuan

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Allahuakbar! Allahuakbar! Allahuakbar!


Sayu je kedengaran takbir membesarkan Pencipta Agung pagi tadi di sebuah surau kecil; Surau Kampung Kilan Kasim. Rasa rindu terhadap kampung halaman menggamit perasaan. Tapi apakah daya...

Hari nih, sembahyang Sunat Aidiladha dimulai jam 7.35am dan berakhir dengan 2 khutbah pada jam 8.30am. Setelah itu, aku dan senior UTP, Abang Zhafri bertandang ke rumah kenalannya yang terletak betol2 dibelakang surau itu. Sangat ramah orang2 Labuan neh tau.

Kat umah neh aku kenal satu makanan orang Labuan iaitu Kelupis. Isinya adalah pulut seperti lemang dan ketupat, tetapi pembalutnya agak berlainan kerana menggunakan sejenis daun. Alamak, tak ingat la nama daun tuh. Fail betol!!! haha.. Rendang dan serunding seperti di semenanjung.

Setelah abes menjamu selera, kami meneruskan perjalanan ke tempat penyembelihan korban berdekatan dengan Airport Labuan; Masjid Taman IOFC, Kerupang. Kat sini la aku menjadi rajin dan menolong dengan bersungguh-sungguh memegang kaki lembu, memotong dan mengagih-agihkan daging korban neh even aku tak join pon. Abang Zhafri pon dengan selamba menerkan lembu semasa hendak disembelih. Abes bau lembu~ hoho

Yang bestnye, aku tak penah pon potong2 daging kat kampung, tapi kat sini aku macam dah terbiasa plak. Tambahan pulak, orang2 Labuan neh peramah dan baek2 sumer. Tapi, kemeriahan kat sini tak sama ngn kemeriahan sambutan raya di semenanjung. Rata2 yang datang dari semenanjung mengiakan statement tuh.

Kat Labuan neh sebenarnya ramai orang semenanjung. Semasa memotong daging, ade terdengar loghat Utra, Perak dan Nogori pon ada. Aku dan Abang Zhafri sebenarnya join geng2 Mitco Japan nye korban. Sempat beraya di rumah mereka kt Kerupang dan merasa juadah raya. Pukul 3pm, Sayuthi (Team Member Project )called and asked me to pick them at Labuan Port. They just arrived from Brunei. End of the day~ Selamat Hari Raya Aidiladha!


Ingatkan tak ramai orng, rupeny2 aku antara yang terawal smpi~ Semangat gler ar hehe


Masjid neh betol2 belakang Labuan Airport..tak ingat dowh~ hu2

Camwhore

Nih la ketupat orng Labuan~ sedap!

Banyak tak daging korban neh? Abes baju aku bau kambing + lembu

Sunday, December 7, 2008

Raya Haji

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Mood raya datang kembali mengamit kenangan di kampung halaman. [lagu Sudirman]. Untuk pertama kalinya aku akan melakar sejarah menyambut hari lebaran tanpa keluarga tercinta disisi. Tapi itu tidak bermakna aku tak akan menyambut hari lebaran ini.

I got plan to celebrate with Senior from UTP. So tomorow, solat sunat Aidiladha akan bermula pada pukul 7.30am. Awal kan? Yerp, kat Labuan neh mase awal2 sampi dulu weng2 sket sebab kol6am dah cerah berderang macam kol730am kat Peninsular. Subuh masuk kol 5.01am skang.

If I were at home rite now, definately I'll be helping my mom to prepare the food for tomorow. Alangkah indahnya saat itu...

Di kesempatan nih, saya Mohd Hafizd ingin memohon jutaan keampunan dari seluruh umat manusia yang beragama Islam tak kira dimana anda berada. Semoga lebaran ini memberi sejuta makna dan keinsafan bersama mengenangkan pengorbanan yang dilakukan oleh Nabi Allah Ibrahim a.s. Kepada family di rumah, makan ketupat dan daging korban tuh, ingatlah anakanda di sini.

"Idul Adha merupakan hari untuk umat Islam memperingatkan kisah pengorbanan Nabi Ibrahim A.S. dan ketaatan anaknya Nabi Ismail A.S. dalam memenuhi perintah Allah S.W.T.. Sejak dari saat itulah penyembelihan binatang korban menjadi salah satu syiar dalam Islam. Dari segi bahasa, korban bermaksud dekat, manakala dari segi istilah ia bermaksud menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah S.W.T. kerana ingin mendekatkan diri kepadaNya." [source]

Kepada yang ditimpa bencana, anggaplah ia satu pengorbanan~ Selamat pulang ke kampung halaman dengan penuh hati2~

Selamat Hari Raya Aidiladha 1429H dari perantauan

Saturday, December 6, 2008

Old Town Kopitiam!

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Mari makan sumer! Isk2.. makan je kejenye si Pitya neh. After a week without any update, now I am back. Fyi, I am at Tiara Labuan right now and will be celebrating Hari Raya Aidiladha here. Repeat please~ I will be celebrating Raya Haji at Labuan, apart from my lovely family for the first time ever. Luckily I got friends here to celebrate together and got 1 cow for Korban. Not my part, just tag along with my friend to celebrating the festival. Mood sedey activated!!!

Hmm, I missed Kopitiam soooo much. Last week was the last time I had my dinner at JJ Wangsamaju. Unfortunately, they don't exist here. I hope someone will start open at least #1 branch here. Here in Labuan, they only got #1 McD at Aiport, KFC and Pizza Hut. Secret Recipes and the rest of fast food outlets that can be found easily in KL couldn't be found here.

Tomorrow, I'll go and having tour around Labuan. Why now? Coz I don't have time during weekday to visit all over the place. Every morning, depart from hotel at 7.10am and come back at 9pm after having dinner together with the project team. In fact, managing this project is reallt challenging. Oppss, don't wanna go into detail about that.It's weekend OK! In addition, we got a Toyota Vios from contractor and now I am free to go around.

Let just consider the pictures below as Eye Candy~ hehe

The extra choc is my favorite~

Nasi Lemak express

Name nye Nasi Hainan kot - not so delicious =p

Heaven of food to be consumed~

Done! Consumed already

Saturday, November 29, 2008

Mari Kahwin!

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Bukan aku yang nak kawin. Al maklumlah sekarang kan musin cuti sekolah dan tentulah ramai anak teruna & dara akan melangsungkan perkahwinan termasuk gak janda2 & duda2. Aik, dari entry jiwang, sekarang entry kawin.. isk2 Pitya~

Let me clear this, actually I want to give a present as Wedding Gift to my cousin yang nak kahwin bulan depan. Memandangkan aku tak dapat hadir sebab ade kat Labuan, so aku nak mintak pendapat pembaca-pembaca blog nih yang cerdik lagi bijaksana untuk memberi pendapat berkaitan hadiah yang seswai untuk pasangan pengantin yang muda belia neh.

As we all recognize, normally orang kasi wallet, blender, kasut, baju baby dan pengering rambut. Tapi aku nak something yang totally different. Apart from that, aku nk kasi hadiah yang mampu diingati sepanjang zaman oleh bakal pengantin~

P/s: Kawan2 yang laen, minta maap ye sebab tak dapat hadir. Just hadiah sebagai penganti diri.

Suggestion please~ Thanx

Thursday, November 27, 2008

LABUAN! Here I Come.

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!


Sape2 pembaca blog neh yang berasal dari
LABUAN
or sedang bermastautin di sana???


Ado ke? Well, I'll be stationing there from this coming Sunday until further notice from my Bos. Also, I'll be celebrating Aidil Adha there with my friends from UTP such as Muhyi, Kurik (my WANTED!housemate), Bob, Radzi, Abang Zhafri and the rest. My secretary already booked flight ticket from MAS. I'll be departed on Sunday 1845 from KLIA and will be fetch by Muhyi! Thanx dude~

Fyi, I am supposed to go offshore this coming Sunday and I already bought the Bus ticket from KL-Kerteh. Burned already! hehe. I'd rather say that I am a bit lucky coz not going offshore at this monsoon season. I can't imagine how harsh the environment there. Anyway, there will be my time to go there in the future - might be Sabah's Offshore~

I've Googled and Flickred some pictures of Labuan then automatically I wish I have DSLR D80!

Do enjoy the pictures below. Noted that all the picture was taken from Flickr and Google.


This the hotel where I'll be staying next week

Want to figure it out when have some free time

Hmm, Taman Botanikal~


Labuan War Cemetery - Top result from Labuan image search.

Labuan, here I come. Hopefully, I'll be successfully carry out tasks given from my Bos on Bokor Project.

Tuesday, November 25, 2008

Take you GF/BF for granted!

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Amik ko! Tajuk entry tak bley blah. Hehe.. Nih sumer angkara movie Korea bertajuk Humming (2oo8). Aku tengok and review last Sunday. Sedap neh. Sanggup bersengkang mata even dan ngantuk giler. Teringat mase kt UTP dolu2 time layan citer FullHouse, Mygirl and Coffe Prince. Suke betol lah derang ckap Korea. Saranghae..Saranghae..huhu..Kat bawah neh ade synopsis pasal movie neh.

**lagu tengah maen kat KL.fm skrng "Hold me for a while"

Jun-seo is tired of the relationship he is in with Mi-yeon. But one day she is in an accident and falls into a coma. Then, unbelievably Mi-yeon visits him the next day just like any other ordinary day. He starts searching for other traces of Mi-yeon and realizes how much he loved her. Will he discover the love he has never realized, which has always existed close by him?

Citer Humming (2008) neh sangat masyuk and jiwang. What? Jiwang.. Awat la si Pitya neh dok post pasal Jiwang2 je neh. Haih, dah musim jiwang kot~ hehe.. Btw, korang layan ler citer neh, bley dload kt Rapidshare or Syok.org.

Moral of the movie: Don't take you GF/BF for granted!



[Descripsi Movie]

Year: 2008

Directed: Park Dae Young
Genre: Romance
Runtime: 96 Mins
Country: South Korea
Language: Korea
Subtitles: English/Korean
Cast: Lee Chun-Hee, Han Ji-Hye, Lee Hwi-Hyang


Awek cun! Mi Yeon~


Tak cukup ngn gamba2 kat atas, kt bawah neh ade trailer plak. Sile tengok bersama-sama. Terima kasih. Fyi gak, mlm neh ade pelawat blog neh datang dari Korea.Fuhh.. orang Korea pon baca blog aku..

Nih yang sayang same kamu, Blog!


Monday, November 24, 2008

Cinta Tiga Segi.

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Aku masih dalam mood jiwang neh. Tak tau pasai apa. Sometimes, dengar lagu2 lama neh best. Layaaan..hehe.. Hari tuh aku ade terdengar sebuah lagu best + jiwang karatz nih kat KL Fm. Cinta Tiga Segi! Memang masyuk abes. Aku rasa dah ada banyak version lagu neh yang di'produce semula.Korang tengok kat Youtube, bersepah2 orang nyanyi balik. Ada yang tak pakai baju nyanyi ala2 buat video clip sendirik..haiyooo~

Aku ade terjumpa dalam Google gak, lagu nih berkisar kesah seorang mamat yang telah membunuh kekasihnya sebab main kayu tiga n dia tulis lirik lagu nih dalam penjara. Dari bilik banduan something like that.

Whatever it is, I am just attracting to the melody of this song. Super duper syiiookk! Haha. Abes jiwang la. Tapi kalau dihayati lirik lagu neh, bait-bait syahdu betik lah~

Kat sini, aku embedded video Youtube. Lagu nyanyian Kumpulan Kristal. Seyes, hari nih plak Kristal muncul dalam Konsert Jom Heboh Tv3 kat Batu Kawan nyanyi lagu nih.. Terus aku Google dari lirik yang dia nyanyi.. Jeng jeng jeng.... dapat pon. Tuh pon server yang host mp3 neh jem je..

Finally, aku managed to dload the mp3 completely! Meh dengar ramai2 yek

**This is schedule post..Hehe**



Bertahun sudah ku menunggu diri mu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukarnya untuk ku melupakan mu
Kerna kau ku cintai selalu
Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju
Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju
Dikau pinta untuk melepaskan mu
Terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan

Sunday, November 23, 2008

Hadiah!

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Jumaat lepas, time pagi2 masuk opis ade satu beg kertas kt atas meja aku. Memula tak perasan pon, tapi lpas rasa meja macam sempit je, tup tup ade extra item atas meja.

Meh kite tengok ape isi dalam kotak hadiah itu~


No idea what is inside~

S.H.E.A.F.F.E.R

Huhu, my birthday was on 25th September, now is November??

hmm..

Ouh, it's set of pen and pencil. Let zoom a little bit~

Look, it's my name. It being carved on the surface of the pen. Wonderful!

P/s: Thanks to Yon. Lpas neh bley la fulfill my other wish list eh salah2.. lust list plak... D80, Mp3 player, LCD Tv, hot2 stuffs kat IKEA, bla bla bla..etc