Monday, July 27, 2009

Ngantuknya

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Penyu- Google image

Terima kasih kepada kawan-kawan yang melawat blog ini yer. Just short update, hari nih sangat lah letih. Lepas abes kelas kat INSTEP tadi, trus gerak ke Kuala Berang. Semalam, lepas check-in kat Felda Residence yang berdiri megah ala-ala Burj of Dubai tuh, aku terus call family angkat kat Kampung Dura. Ayah dah macam tau2 je aku dah berada di bumi Terengganu. hihi

So, tadi discuss la ngn coursemate whether nak pegi or tak. Tup tup, jadi pegi. So lepas je jamak takhir, trus gerak ke Kuala Berang after beli buah tangan kat Mydin KT. Memang berdebar-debar dan tak sangka dapat jumpa derang setelah hampir 3 tahun tak jumpa since 2006. Tapi still keep in touch via phone call. Seyes, memang tak sangka la baby Whitty bley sampi ke sana.Syukur sangat2 dapat jumpa mereka.

Gambo2 ada dalam both camera handphone and baby D80. Going to update later. Huh, nih bukan short hapdet..berjela-jela gak..

Felda Residence KT - google image

Sok masih ada lagi peluang nak g berjalan2 cari makan sambil bergamba ria.hihi. Ok, last nite ber’onair’ from Felda Residence.Sok nak pindah g Primula plak.ngeh ngeh…

Sunday, July 26, 2009

Keyword|Kata Kunci

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Actually, dah lama tak post pasal topic nih sebab aku rajin gak ushar2 account Nuffnang yang dah hampir mencecah ratusan ribuan ringgit tuh kat bahagian ‘keywords’. Aku tersangat suka lah bila bukak and jumpa macam2 keywords yang drag the user to my blog nih.

Btw, I am going to Terengganu for a week this evening. So, take care of my blog. ekeke.. =)

Let’s just list down the keywords that drag user or blogger to my blog:

  1. mhafizd 
  2. penyanyi nasyid saujana
  3. asam keping
  4. sek men air merah
  5. cinderela
  6. life at offshore
  7. beli perfume
  8. order laptop dell di ipoh
  9. farid utp
  10. mari bertaranum mp3
  11. link:syok.org
  12. petronas induction program for new executive (pipe)
  13. petronas carigali malaysia-panel clinic
  14. inurl:perfume "top commentators"
  15. petronas induction program for executive at permata
  16. order laptop dell di ipoh
  17. mari bertaranum mp3
  18. check in early in permata bangi
  19. family kat hotel imperial miri
  20. sanif maulut
  21. smk air merah blog
  22. miri halliburton siti blog
  23. nazmi pcsb
  24. fotopages olympus fe-360
  25. akkil azhar
  26. location angsi d
  27. lokman pcsb
  28. sembelih ayam gambar
  29. abby

Hehe. Itu je aku dapat korek kt Nuffnang tuh. To be honest, dulu2 aku penah check and keyword yang sampai kt blog aku agak hot. Contohnye seperti ‘Main dengan isteri orang’.Perghh..ini sudah bikin panas..

Keyword #1Keyword #2Keyword #3

 

P/s: Banyak gak suggestion aku dapat from previous entry tips2 nk beli rumah. I’ll look at it more seriously after this. Apa2 pon, thanks ya.

Thursday, July 23, 2009

Nak beli rumah?

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Impian setiap orang mahu memiliki kediaman sendirik. Tambah2 plak yang suka menghias dan mengubahsuai ikot selera masing2. Memang best kalo dapat rumah yang memenuhi citarasa kedua-dua pihak sendirik bagi yang bujang dan bagi yang dah berkahwin, of course perlukan perbincangan dari kedua-dua belah pihak.

Sape2 ade suggestion rumah landed yang best2 sile la alert aku~ TQ

So, kat sini aku ada paste wish lish aku yang dah berjaya aku dapat and also coming soon. Ceewaahh.. Tapi kalo ikot hati kan macam-macam barang nak ada dalam wish list and I think I should make some amendment to the list..

Wish wish~!!

Wish List rev.00

  • House – landed tapi kene la loaded~
  • Gi Haji tahun 2024
  • SB 600/800/900 or Nissin je + prime lense~ [sponsor needed!!!]
  • Vacation with my family
  • Myvi SE Puteh [done]
  • LCD 32” [done]
  • Scuba diving Sipadan – Pulau Kapas, Pulau Perhentian or mane2 pulau lah
  • Compact camera – Canon kot for work camwhore purposes
  • C902 H/p [done]
  • Maxis post paid [done] – macam sengal..nak tuko line Celcom lah
  • Broadband [done] – sengal gak
  • Credit Card [done] – sebab nak bayar bil hotel je
  • Travel all around Malaysia and outside Malaysia…
  • DSLR Camera D80 [done]
  • Laptop DeLL~ [done]

Take note guys, this is revision 00 and might end up revision 01, 02 and etc..

P/s: Semalam Pejol banjer aku n Yana makan kt Manhattan Fish Market, KLCC. Sangat best! hihi..Terima kasih ya..nnti2 banjer lagik..Nnti aku wat post ngn gmbo makanan tuh..

Wednesday, July 22, 2009

Jumpa hantu

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Isk2..tajuk entry amatlah menakutkan. Korang penah jumpa hantu? hmm..setakat nih aku rasa belom penah la kot and hopefully takmo la jumpa. Tapi kan, bila difikir2kan balik, alam ghaib memang wujudkan. So, memang ada possibility nak jumpa lah cuma masa yang menentukan.

Just nak suruh baca karangan kat bawah nih,ade orang forward kat dalam email opis aku. Memang gelak beramai2 and siap bagi komen dan pendapat masing after baca email tuh. Aku pon turut serta memeriahkan suasana. Sekarang korang la plak. Kepada yang dah penah baca, sila gelak bersama-sama sekali lagik. OK

Karanangan Baik punya

P/s: Sebab tengok karangan BM budak sekolah so peribahasa hari nih adalah Tali Barut. Maksud kene GooGLe or tanya kengkawan.Tq

Monday, July 20, 2009

Extra Hot~!

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Perghh..tajuk dia memang hot lah tapi takde la se’hot’ HotFM fefafau tuh..hihi.. Last week memang western style~ bukan gaya hidup, cuma gaya makan jer. Burger King, Spaghetti and Nandos. Sume FOC.Hehe.. untung badan. Tapi nasik memang tak leh tinggal.Balik umah wat nasik goreng budu~ lagi la sedaaap!

Updated! udah tengok Harry Potter & Half Blood Prince ngan Yana kt The Curve. Sangat la kelakar. Tapi agak boring~!! Apa2 pon I am having a great unplanned weekend. Pejol plak balik Melaka  so tak dapat join and  Sayuthy is having quality time with his wife n daughter in Labuan.

Apa2 pon, happy working to everybody~!!

Sos Nandos

Peja a.k.a Gu tengah melahap Chicken wing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazlina & Kak LindaHmm..walllaaah~ Fully dip in Extra Hot

P/s: Cepat nye masa berlalu..kejup je nak bulan posa dah~ huhu

Saturday, July 18, 2009

Taken 2008

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

To be honest, this entry was written on 0140 am in the morning. Once again, to be honest..honest..and honest. This movie was awwweeesssoommmeee! great and it 98.89% touch my heart. That’s why the name of the movie – Taken~

Taken

This movie was released last year 2008. The movie was in my lappy since I left offshore, i think. Tapi movie nih memang lah best sangat sampai buat aku speechless. Ikuti summary kat bawah nih sket or better korang tengok sendirik. Puas hati dowh. 2 thumbs up!

“The seventeen year-old Kim is the pride and joy of her father, the retired agent Bryan Mills that left the secret service to stay near Kim in California. Kim lives with her mother Lenore and her wealthy stepfather Stuart; she convinces the reluctant Bryan to sign an authorization to travel to Paris with her friend Amanda. When they arrive, they share a cab with the stranger Peter and Amanda tells to him that they are alone in Paris. When Bryan succeeds in contacting his daughter, she tells that criminals have just break in the spot and they are kidnapped by an Albanese gang of human trafficking. Bryan promises in the phone to kill the kidnapper of his daughter and immediately travels to Paris to find Kim and chase the criminals

Hmm, nak wat gak rentetan kat sini. Seorang bapa ( ex-CIA yang power giler babes la skills) sangat protective terhadap sorang anak pompuan die yang cun nih. Kisah bapa dan anak pompuan lah – sesuai untuk hari bapa. Bayangkan anak dia kene culik lepas seorng mamat yang tak dikenali tegur anak die n kawanye kat airport and share taxi balik ke hotel.

Pastu, mamat nih anto geng2 die untuk kidnap lepas amik details anak dia.Gilosss~ suspensssss! Selalunye pompuan yang kene kidnap kt Paris nih akan disuntik dadah pastu diletak kat tmpat2 construction site sebagai prostitute.Sadis giler~!

Naseb baek la bapak die nih terrer and sangat mantap la strategy yang bapa die gune. All out! Tabik spring lah. Sebab sayangkan anak pompuan dia yang sorng nih, dia sanggup buat apa saja sampai la anak dia ni diselamatkan.

Tapi.. korang kene tengok kalo belom tengok sebab aku just cerita plot je. Aksi-aksi dalam citer nih korang kene tengok sendirik. Sumpah best!

taken-movie

Friday, July 17, 2009

Strawberi berCoklat~

Salam sejahtera blog hoppers~!!

Hmm~ yummy yummyy

Picture above taken at Pan Pacific Hotel after engagement session with contractor last 2 weeks. Please take note that the decoration was done by me myself. Hmm, sebut pasal hotel, cerita semalam kat Buletin Utama (orang Media Prima, sila bagi kredit kat aku yer~) amatlah mengejutkan berkenaan dengan serangan pengebom berani mati. JW Marriott Jakarta dibom! Apa kisah sebenar pon tak tahu. Harap2 Malaysia kita neh aman damai~ Amin 

Enjoy your Weekend everybody~

P/s: Harry Potter & Putera Separuh Darah sudah hangat di pasaran nih, apa lagi mari serbu~

Thursday, July 16, 2009

1000KM

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Mari tengok odometer si baby Whitty di bawah. Sila cari perbezaan nyer yer. Hehe..memang takdo keje la kan..Tapi sebab sayangkan blog dan pengunjung2 setia, kene la hapdet gak kan. Hihi..

Btw, malam nih malam Jumaat, so tunggu apa lagi di opis. Sila la balik awal.Ngeh ngeh. Baca yaasin n tengok tilawah al-Quran lah. Pastu tengok citer Keliwon~

Baby Whitty June~ Before

Baby Whitty last week~ After

Tuesday, July 14, 2009

Tilawah Al-Quran di UTP

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Semalam bermula la Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan 2009. Teringat la balik zaman2 kat rumah dulu2. My parent will ask their children to gather ramai2 dpn TV sambil menghayati bacaan2 berlagu oleh Qari & Qariah yang sangat sedap2. Bukan tuh saja, my mom will double check ngn Quran plak bacaan derang tuh. I miss those days~

Part yang aku paling suka ialah time rehat, which the audience will be served with Nasyid~ Sangat best lah. Yosh! Kali nih buat kt UTP plak tuh. Tengah2 TPM berucap, ade la footnote kuar kt bawah tuh PAS menang dalam pilihan raya kecil di N41 Manek Urai. Kenapa, mengapa BN kalah? jawab ler sendirik. Ok udah2 iklan tuh.

Semalam plak, ade sorang budak cacat, baca al-Quran guna braile jer. Pastu sedap plak.Subhanallah..Walaupon cacat, dia tetap ada kelebihan. Kita patut bersyukur dengan apa yang kita ada...So, jom la ramai2 menghayati bacaan dari Qari & Qariah yang bertanding. Lepas nih Mahathir Lokman la plak jadi pengalih bahasa peringkat antarabangsa~!

 

Quran

Oh My Darling I Love You~!

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Ehem ehem... Tadaaaaa~ Introducing my new baby in picture~!

Baby Whitty

Baby Whitty

Baby Whitty

Saturday, July 11, 2009

Bersawang

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Selamat berhujung minggu sumer. Teramat lah bosan bila dok lepak kt rumah je wekend nih. Hihi.. Lately nih jarang giler aku hapdet blog. Sibuk sangat kot. Eh, tapi reason paling mantap – Celcom Broadband SENGAL~!! Sumpah sangat la sengal! Hangin dah aku. Bayar bil bulan2 for sakit hati jer..

Dah busan2 wekeend neh, memang fikiran ku melayang ke Labuan la which dah hampir 2 bulan aku tinggalkan pulau itu. Weekend memang la keje, tapi petang weekend tu ade aktiviti2 yang dapat menenangkan fikiran. Such as lepak2 kat Layangan sambil makan goreng pisang dan minum air kelapa bersama teman-teman – Sayuthy, Ilyana, Faizul, Cik Selamat, Cik Alias and Shamani.

Semalam, aku round2 KL bersama ex-roomate a.k.a housemate. Si Farid balik untuk ACD assessment dari Teluk Ramunia. So sempat la kuar makan2 and outing smpi kol2 pagi~!!

Memancing kt pantai depan Tiara Hotel~

Sunday, July 5, 2009

New baby|Baby Whitty

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Just arrived from Kedah around 930pm. There are lots of best & tak best balik kampung this time around.

Firstly, aku demam!!! Caught by fever was terrible coz I spent my quality time just sleeping and woke up late. Luckily it’s just 2 days off from work. Tapi skrang dah ok sket. Ubat kat 'Poliklinik Sandhu tuh memang mujarab dek perkenan Allah jugak. Alhamdulillah.

Lagi satu, adakah aku kelihatan kurus? Dek ditegur oleh seseorang, aku trus mintak ‘ubat lalu makan’ maka terus aku bantai makan satay, koey teow, rambutan kuning dari dusun and cucuq cempedak and lastly nasik sebagai supper semalam.Hoho. Aku juga sempat borong stok ikan masin untuk bawak balik KL~

Secondly, air kat kampung aku takdo. Paip pecah kat kampung seberang. Haih..Naseb baek kolam umah Tok aku besar. Start moto, trus gi mandi manda kat sana. Memang aku slalu mandi kt sana pon time balik kg sebab air die sejuuuukkkk…hihi

Ketiganya, hujan plak petang Sabtu and semalaman sehingga kol9 pg tadi. Memang grounded ler jawabnye. Malu aku bagun kol 10 sebab Mak Lang aku datang ajak Mama aku gi ngaji. He he..

Keempat, aku tak sempat jumpa si Shahirah si baby mata besar and tak sempat merayau2 dek ujan.

In a nut shell, balik kampung kali neh sangat rush~ hush hush! Btw, ape kene mengena ngn tajuk kat atas? Lu pikir la sendiri~

Happy working~!!

Pipi aku macam tembam jer..

Saturday, July 4, 2009

Halwa Telinga - Wali|Cari Jodoh

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Setelah penat otak aku berfikir nak post entry apa dikala berhujung minggu nih, terlintas plak nak buat entry on lagu-lagu yang aku sedang dengar time dalam LRT or kt lappy/PC office..

Aku ade terdengar kat radio KL.fm malam bila ntah lagu nih. Melodi intro dia memang best and lirik dia plak..Perghh~!! apa lagik enjoy listening.

 

 

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku
*
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan
**
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku
***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau
Back to *, **, ***
Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Thursday, July 2, 2009

-I’m Sorry-

Salam sejahtera semua~!

Hari baek, bulan baek nih, saya pemilik blog My Routine My Life ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf kepada semua kawan-kawan jika ada terlanjur kata-kata ataupun perbuatan. Biasalah, hati manusia berubah-ubah. Kadang-kadang ok, kadang-kadang tak..Tak mo lah tunggu raya baru nk mintak maaf.

Ok, just a short update. Takde mood lah minggu neh. Semoga minggu depan lebey ceria dan happening~!! InsyaAllah.

Minta maaf yer.

Selamat Hari Jumaat !