Wednesday, February 23, 2011

Daily tripping!

Salam sejahtera penulis2 blog tegar,


First of all, thanks for visiting my blog walaupon dah takdak frequent update dari penulis.

Diam tak diam dah nak abes bulan Februari dalam masa kurang dari 5 hari. Yerp, ada 28hb je for this month kan? Sebab apa 28 hari saja, sila refresh semula masa belajar di sekolah rendah.

Just nak bagitahu yang penulis dah berpindah umah dari Wangsamaju ke Taman Melawati. Reason? Sebab parking kat area umah lama tersangatlah sempit! Serius sempit dan bila nak keluar malam, memang nanges lah nak cari parking semula. :(

Pro and Con umah baru nih as per below;

Pro:
- Parking lot banyak
- Rumah satu tingkat and partially furnished. Tak perlu naek turun tangga.
- Housemate yang pembersih
- Boley masak memasak! Yerp, sgt berbaloi2
- Dapat filter barang2 yang mahu dan tak diperlukan or yang perlu dibawak balik kampong. :p
- Ada wireless free..hehe, tp sengal sket sb signal nda lah kuat.
- Umah atas bukit Mas, so pagi2 dah mcam Cameron Highland bak kata Sayut!

Con :

- Agak jauh dari LRT Wangsamaju & Gombak untuk menapak
- Kalo naek Taxi, approx dalam RM7 satu hala so tak dapat berjimat lah kalo nak travel since kene hire taxi instead of seret je bag dari LRT ke umah as I did before.
- Kena bergantung harap kat kenderaan.


In the nut shell, life must go on and cherish tapi without streamline flow would be turbulent; consequently resulting in enormous pressure and energy loss. Hati mesti mau kering bak kata mat rempit, tapi kalau kering sangat nanti berkemarau kontang dan gersang.

Sebaiknya in this life we should have balanced dosage of everything. Yin dan yang bak kata confucious. Kalau semua ekstrem business tak boleh jalan derrr.

Pernah dulu ada kawan bagitahu, hantu kalau kuar hari siang pun ade orang yang takut jugak. Walaupun secara umumnya orang takut gelap; takut hantu; but it doesn't mean kalau hantu muncul hari siang tayang siong besar tayar lori dengan rambut selirat macam akar pokok kelapa kita boleh selambe picit jerawat dia.

My point is we can be anything. An engineer cum musician cum non-professional racing driver cum buaya darat; tapi as long as we are able to keep our identity; our essence; our own brands, insyaAllah people would still have the same impression on you; be them your boss, colleagues, skandal, cikgu,anak jiran rumah bawah, etc.

Baik buruk tu is a different matter. Apalah sangat buruk di mata seorang hamba. As long as you are true to yourself everything will be fine. Sekurang kurangnya kalau buruk benar pun akibatnya ia adalah hasil pilihan kita sendiri. Bukan hasil pengaruh orang. Tepuk dada tanya selera. Berani buat berani tanggung. Choose life!


Thanks,

Hafizd Yahaya

Sent from my BlackBerry® smartphone

Monday, February 14, 2011

Happy Birthday Mama!

mamaabah

Memang banyak dosa yang telah ku lakukan
Menyakiti dikau ku mohon maafkan
Selamat Hari Ibu...
Ku ucap kepada mu...
Walauku jauh disini
Ku harap kau terus menanti kepulanganku
Tuk menemani mu hingga ke akhir nanti
Aku janji...
Kau tak tahu ku sentiasa bersyukur
Punyai pari-pari iaitu kamu
Ku pastikan agar kau sentiasa bahgia
Ingin ku nyatakan engkau milik syurga

Selamat Hari Lahir Mama! Kami sayang Mama & Abah~

To the rest of my family and cousin and friends who celebrated in February

Sarah Lye - 11 Feb| Izzudin - 15 Feb| Shahidan 15 Feb| Syamimi - 23 Feb

Tuesday, February 1, 2011

Br0ga Hill ditawan~

Salam sejahtera bloggers,

Ditengah-tengah lautan nh lar terasa gigih nak upload gambar2 menawan Broga Hill last 16 January 2011. The first kick-start for 2011 kunun-kununya. It was unplanned activity actually but then,we managed to make it happen! Congrats to me, Zai,Alia and Baiti. We were supposed to have more participants but, end uponly 4 of us. Overall, the hiking started on 5AM in the morning and the duration to the top was 45minutes.

Departed from Wangsamaju at 330AM since we are expecting lost in direction to Semenyih, actually we did lost. haha.. Luckily not only us,but there 2 team lost as well during finding out the parking space for Broga Hill.

Alia & Baiti 140 152  168 171 182 185197 235 251262 280 283 

p/s: Really enjoy the hiking and fun time. Wish i could go and explore other exciting places as well~