Saturday, November 29, 2008

Mari Kahwin!

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Bukan aku yang nak kawin. Al maklumlah sekarang kan musin cuti sekolah dan tentulah ramai anak teruna & dara akan melangsungkan perkahwinan termasuk gak janda2 & duda2. Aik, dari entry jiwang, sekarang entry kawin.. isk2 Pitya~

Let me clear this, actually I want to give a present as Wedding Gift to my cousin yang nak kahwin bulan depan. Memandangkan aku tak dapat hadir sebab ade kat Labuan, so aku nak mintak pendapat pembaca-pembaca blog nih yang cerdik lagi bijaksana untuk memberi pendapat berkaitan hadiah yang seswai untuk pasangan pengantin yang muda belia neh.

As we all recognize, normally orang kasi wallet, blender, kasut, baju baby dan pengering rambut. Tapi aku nak something yang totally different. Apart from that, aku nk kasi hadiah yang mampu diingati sepanjang zaman oleh bakal pengantin~

P/s: Kawan2 yang laen, minta maap ye sebab tak dapat hadir. Just hadiah sebagai penganti diri.

Suggestion please~ Thanx

17 comments:

  1. peti ais!!
    atau dalam kata lain fridge!
    HAHAHAHA~

    ReplyDelete
  2. Dieyla:

    hmm..bakal dipertimbangkan..bgus gak eh..bpe pintu nak kasi?

    ReplyDelete
  3. bagi jer M6 sebijik.. abis citer...(^_^)

    ReplyDelete
  4. Hake:

    Hehe..xmampu eden nk kasi M6 tuh..eden pon xdo keta lgik...

    ReplyDelete
  5. Hmm. How about...picture of him and her, di-edit cantik2. Gambar2 dari baby time, teens, adults and finally their first date's pic. Get it framed nicely or buat album ke... and bagi kat diorng as a gift.

    ReplyDelete
  6. Adz Ariff

    Thanks doc. That's really creative! But i need lots of time to gather the input. maybe i can have that through the email.

    ReplyDelete
  7. bagi 2 tiket honeymoooooooooon ke bali, jgn ke sabak bernam plak. ;p.

    ReplyDelete
  8. belilah satu set cadar ngan comforter yg harga ribu2 tu...tidur pun lena jer..lebih2 lagi pengantin baru..heheheh

    ReplyDelete
  9. hadiahkanlah 2 voucher dinner kat hotel berbintang-bintang yg romantik.. boleh depa cipta kenangan tersendiri :)

    ReplyDelete
  10. tu la aku pun tak suka gak kalau orang bagi set gelas lah set pinggan mangkuk la as wedding gift. haha. tapi ntah mak aku memang suka bagi macam itu pun dan aku selalu disagree tapi dekat malaysia orang orang melayu ni memang bagi macam itu la.

    erm, apa kata ko bagi travelling bags yang sepasang, for the bride and the groom. they'll go for honeymoon kan. pastu macam symbolize yang they'll go anywhere together kan. haha. ntah, idea aku je la.

    ReplyDelete
  11. kasik kuali..... suh dapur tuh berasap skettt baru harmoni keluarga~ lulz....
    amik yang mahal tapi ader warranty for the peace of mind~
    non stick pan FTW!

    ReplyDelete
  12. ape kate ko bagi set sofa kat pengantin baru... umah pengantin baru bese lar kosong diawal2 ni... mesti banyak berkhidmat sofa ko bagi tuh...

    p/s: penting beli kusyen yang jenis gebuuuuuu punyer... (^o^)v

    ReplyDelete
  13. mari kawin? banyak la hang punya mari.. ingat main masak2 ka?

    ReplyDelete
  14. menarik2 idea kat sini. Aku amek taw 1 2.. hehe.. aku pn xtaw nak kasik ape time kerja kawin ni. ish2...

    ReplyDelete
  15. kalau close dgn diorg tanye straight je ape diorg nak! hehehe. i would do that if i were you.

    ReplyDelete
  16. sepasang kain baju melayu dan baju kurung yg cantik...

    kalau saya, saya suke........

    ReplyDelete
  17. Dear All,

    Thanks for the suggestion.Will consider it when going back to Peninsular. Kat Labuan neg barang mahal, nk post lgik..hehe

    or i'll outsource it to someone living in KL.. i wonder who always shopping at SOGO~ =p

    K guys, the internet at the hotel a little bit sux, so it demotivate me from surfing~ gtg for a while..

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)