Friday, October 9, 2009

Kerabu Mangga

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Seperti biasa, blog aku nih tak pernah sunyi dari memaparkan gambar-gambar makanan yang sangat mengiurkan~hehe..keyword mengiurkan tuh penting~ Ala-ala majalah Mangga tuh..**dush**

Pernah makan Kerabu Mangga?

lauk pauk

For sure ada yang pernah and ada yang tak pernah kan. Apa-apa pon, kene la try. Makan dengan nasik putih panas-panas. Ummppphhh~~~ Marvelous! Macam dalam gamba kat bawah nih ler~ Pastuh, tambah plak Sotong Goreng Tepung cicah sos..Pastuh yang paling penting Sambal Belacan dicicah dengan Timun~ Terliur la plak nih..

Seperti biasa, aku dah janji ngn Sayuthy nak bawak makan kt Restoran Nasi Ulam tepi MRR2 Wangsamaju tuh, so terlangsai lah sudah since dia ada trening kt KL 2 minggu~ Tapi still tak bley nak ‘up to his standard’. Tak paham aku ngn Ilyana standard apa si Sayuthy nih follow~ hoho. Apa-apa pon, amatlah disuggest korang pegi restoran nih. SEDAP~! Abes satu opis aku dah heboh2..hihi.

Setelah sumer order siap dihidang, beginilah jadiknya..tadaaaa.. Congrats kat aku sebab terdetik nak singgah restoran nih lepas lalu tepi MRR2 mse awal puasa lepas..Dah jadi port dinner skng~ Masak? kene tolak tepi dulu..haha

P/s: Hari nih besday Ilyana~ Happy Birthday yer~Weekend neh bley open table~ hoho

P/s/s: Alangkah indah dapat baring kat katil sendirik~ hoho..hotel Concorde tak besh~!!

12 comments:

  1. kerabu mangga
    tak reti la nak makan ngan nasi
    sedap ke?
    tapi sotong goreng tepung mmg besh!

    ReplyDelete
  2. Intan:

    Sedap~!! u should try it~ skng dah jadik habit mkn ngn nasik kt restoran tuh..hehhe

    sotong pon sedap gak~ tp bnyk2 sgt la mual..hoho

    ReplyDelete
  3. ooo...minggu sudah , mak buat..
    perhhhh...mmg sedap

    ReplyDelete
  4. Kak Kujie:

    wah2...homemade lagi tuh..mesti la lagi sedap...hihi

    ReplyDelete
  5. mmg tak tahan...

    aku selalu gak mkn kerabu mngga...

    mmg nikmat~~

    ReplyDelete
  6. huish
    makan je keje bro engineer ni
    haishh
    jgn bila sy terjumpa boncit sudey!

    ReplyDelete
  7. Baru ja makan kerabu mangga kemarin. mak buat. mkn ngan nasi panas n dlm suasana hujan... tersangat la nikmat.

    ReplyDelete
  8. Messyremo & en_me:

    kan..best makan kerabu mangga~ hihi..terus lapaq balik nih.
    soodaaappp~

    ReplyDelete
  9. OoizzioO:

    makan adalah heaven~ hoho...boncit sket2 takpe...

    NiSa:

    urghh..sgt jeles..mau balik kg tapi wekend dah fully booked smpi hujung bulan..so, awal bulan depan la balik kg~!! hihi..nak mintak tok buat nasi gaul ngn ulam2 berjenis2 tuh..

    ReplyDelete
  10. nasi ulam? wah2 sedap jugak tuh...

    ReplyDelete
  11. NiSa:

    tuh la..kalo ade orng tlg buat lagik sedaapp~ hihi

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)