Sunday, November 2, 2008

A visit to Boolah's Farm

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Help me please! Tulun2. Sebenarnya tengah gian hapdet blog. Well, jom ikot aku g melawat kebun Boolah kat Hutan Gelam, Kedah. Aku sempat g melawat kebun a.k.a Ladang Ternak Cacing pada cuti Deepavali lepas. Sile refer gambar2 dibawah. Besar2 gak cacing die. Agak geli la msa tengok tapak project nih.hehe. Sile baca rentetan lawatan dibawah :


26th October 2008

10.30am
Bertolak ke umah Boolah yang jarak nya lebey kurang 100meter di belakang umah aku. Berjalan kaki saja sebab nak exercise. Bak kata2 Abng Jem Sinar FM “Kesihatan adalah hak milik setiap insan” erk!

10.40am
Sampi di umah Boolah, disambut dengan kompang ala2 pengantin sampai.*giler* haha.. Mak die jamu aku ngn roti canai. Langkah kanan betol lah. Then sembang2 jup

11.00am
Bertolak ke tapak projek yang jaraknya lebey kurang sepuntung rokok menaiki kereta a.k.a limo Boolah. Pegi amik kunci office kat umah abang die di Taman Sri Pinang.

11.30am
Sampi di tapak projek dan peninjauan pon bermula sambil mengambil gamba2 mengunakan SE C902. Hehe

11.30am-12.30
Sila refer gambar2. Pictures tell a thousand words! Chewaah~. Enjoy!


Kat sini ada kebun sayur yang ditanam dengan menggunakan sekam padi. Still dalam percubaan, tapi telah mengeluarkan hasil seperti bendi dan bunga kobis.

Ini Cacing besar! Pergh..geli siot. Boolah nih siap pegang2 lagik. Hoho.. Cacing nih very the active sebab bila tengah kuis2 tanah tuh, die dengan sepantas kilat menyembunyikan diri. Memang super fast la movement die. Btw, sape2 nak belajar cara wat projek cacing nih buley contact Boolah.

Istilah sekarang Camwhore! jgn jadik Manwhore sudeh. Aku & Boolah tengah wat inspection kat tempat pembiakan cacing2.Fyi, aku xpegang or even sentuh sket pon tidak sb teramat geli.*mmg xleh buat keje2 contract cacing nih* sigh

Yang nih apa lak?? Aku tengah brief kat peserta2 yang baru berjinak2 dengan projek cacing. Fyi gak, kat sni ade facilities lengkap untuk peserta2 yang mahu melibatkan diri dalam projek ternakan cacing. For more info, please visit Boolah's blog. *balik kampung nnti ko kene banja aku puyuh goreng cili padi!!*

10 comments:

  1. haha yang bagi briefing sendiri tak berani pegang cacing ke haha.

    leh la aku pergi kebun boolah. aku tak takut cacing. hee.

    wah, dah ada handphone 5mp camera. canggih canggih dah hp sekarang..

    ReplyDelete
  2. Jazlin:
    haha..briefing olok2 jek.. hehe.. geli tuh mmg geli, tp kalo nk pancing ikan pegang gak..

    ko xtakot cacing... wah2 bagus.. nnti ko JV ngn Boolah lah..

    henpon nin xjangka pon nk beli... for next 3-4 years xyah tukar..

    ReplyDelete
  3. baru lpas baca ttg kebaikan cacing kat mastika..and now this blog post. i never thought that cacing membawa byk kebaikan. sebelum ni igtkan cacing utk umpan memancing je. huhuh. :D

    ReplyDelete
  4. hoo..selamat dah ko beli henfon tuh nampak.
    sehat benar cacing2 tuh.
    terasa lak nak pegang.wahaha

    ReplyDelete
  5. moroka:
    fyi, aku dah lme nk tgk mende2 nih live,br last week dapat tengok cacing nih.. tu pon bnyk yg masih bersembunyik..dlu2 mse lpas abes UTP, ingt nk join, tp PET dah panggil report duty too early..mebe mse dah stabil n untuk investment masa hadapan... insyaAllah .. cendawan, ikan keli, lintah & belut!!! sumer itu WANG!!! hehe

    theQuenn:
    haha.. alhamdulillah..dah selamat sambar..well, aku ni lasak sket..pegang henpon nih macam pegang telur ayam...fragile!!

    ReplyDelete
  6. haha.. jangan serik nak datang lagi..! Bumi Hijau sentiasa menggamit kunjungan anda.. Come and see The World of Worms...! haha..

    ReplyDelete
  7. Boo-lah:
    uik..aku g xdpt minum air pon.. dahaga siot...

    ReplyDelete
  8. kah kah..geli cacing ker? siann
    wah ini dr hp camera sE ker..fuhh nice pict..kalah da dslr..

    ReplyDelete
  9. Kak Suhada:
    cacing tuh yang geli tgk saya... saya cume geli hati jek..haha

    wah2..kalah dslr ke.. mcm nih akak diselar oleh hp SE sy lah~ kui kui kui..

    ReplyDelete
  10. aku nk ternak lintah plak pas ni
    leh cekik darah2 sume org hehe

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)