Can't wait!

Lilypie Pregnancy tickers

Thursday, February 26, 2009

Penyanyi Nasyid Saujana jadi Pondan?

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

[updated - no offense kepada pembaca semua-info sharing]

It's weird to hear that right? I also don't know what really happen to this fella. I used to follow the group - Saujana since I was young. "Sepohon Kayu", "Bulan Bintang" bla bla bla..Used to Karok their songs with my friends..Btw, just I found this story from my friend's blog. Thanks to Tajul. Sumpah aku tak tau cite neh.

You can take a look at youtube by click at this link to see the whole video and judge it by yourself. Some people saying that he's a doctor and the formula appear to be Nasyid + taking Medic = Pondan? Haih.. haih.. haih...

Dr Khairul Idzwan Baharin iaitu bekas vokalis kumpulan nasyid saujana macam pondan?? Tengok video tuh rasa amat memalukan diri sendiri. Kalo betul la die neh Khairul Idzwan vocalis Saujana, sama2 la kita berdoa dia kembali ke jalan yang benar. Amin.


Before

After

16 comments:

  1. dah aderr boyfriend kotttts.. ekeke

    ReplyDelete
  2. en_me:

    haha..ade boipren ka? isk2..

    ReplyDelete
  3. Rayuan:

    aiiyaakk...rusak2..abes la blog aku jd tmpt bermadu kasehh..alahhaaiii~

    mne plak girlpren die??

    ReplyDelete
  4. apakah semua ini???

    huhu.....

    cam x caye....kn dia cute ek...nape nk b'tukar pulak????

    ReplyDelete
  5. tak sabar nak tuggu dia wat persembahan solo,hehe.anyway hafizd,mekasih ajar aku nak letak youtube tu.pas habis training decom ni macam x jumpe ko sangat kan,so gudlak la ke labuan.

    ReplyDelete
  6. yaiks.. biar betik! scha pun pengsan tgk penampilan terbaru dia ni!

    ReplyDelete
  7. Azlinda:

    Inilah dunia zaman sekarang..huhu...nape die bertukar kene tanya tuan empunya badan..

    ReplyDelete
  8. Tajul:

    Same2 la kite tunggu die wat persembahan solo. muahha

    Well, kalo ko dtg labuan, make sure call aku. i'll show u around. Btw, thanks for everything and see u again in next time..nice knowing u bro.

    Boolah:

    Boley plak camtuh.. marah si minah rambut celup tuh..ekeke

    ReplyDelete
  9. bro,blog aku pasal mamat ni kene serang la dgn die-hard fan dia.tepaksa aku edit post aku untuk menjaga hati sume pihak.borink tul xde kebebasan bersuara ni.sigh.

    ReplyDelete
  10. My:

    Nak wat camne.. mmg dah msuk Tv..fir sure kuar paper..

    ReplyDelete
  11. Tajul:

    Sabar je Tajul. Nih la rintangan yg perlu dihadapi oleh bloggers.muhaha.. well, ko just comment je luahan hati ko...nk saman? sile la saman YOutube.. lg kayooo!

    ReplyDelete
  12. Waa... terkejut bangat!!! oksigen...oksigen...

    ReplyDelete
  13. seperkara yang menjadi kewajipan org2 mu'min terhadap org lain adalah ' mereka tidak melakukan sesuatu tindakan yg tidak disenangi oleh org lain sebagaimana mereka sendiri tidak menyenangi perkara itu terjadi atas dirinya.....perkara ini melibatkan persoalan akhlak..satu dari ajaran islam yang sngt ditekankan oleh Rasulullah s.a.w..keindahan Islam akan lebih terserlah dengan keindahan akhlak umatnya....fikirkan.

    ReplyDelete
  14. Salam...can i say something?
    Well...after kite tgk perubahan kepada hamba Allah ni..
    we totally can't just sit back. Bsides,utk diri kite juga-sentiasa minta doa agar Allah memelihara kita daripada gejala2 mencari identiti yg terpesong dari Islam.
    "Ya muqollibal qulub; sabbit qulubana 'ala DEENIK,wa'ala ta'atik,wa'ala jihaadi fi sabiilik" Wallahua'lam.

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)