Thursday, March 11, 2010

Coconut Shake satu!

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Sapa penah pekena Klebang Coconut Shake? Kat man tuh? Bagi yang tak tahu, gerai Klebang Coconut Shake nih terletak kat Melaka~ on the way to Bandar Melaka kalo dari Sungai Udang. Lebey kurang 7km dari PETRONAS Penapisan Melaka. Tepi pantai yang dah ditambak tuh~ huhu..

Ada sapa2 tahu camno nak buek Coconut Shake tak? Yang kawe tahu, isi kelapa muda, air kelapa, ais-kelim perisa Vanilla, air gula sket dan ais ketol. Sumer bahan-bahan nih blender sekali sampi sebati~ Kalo salah tolong betolkan dan share2 ler recipe sket~ =)

coconutshake 

Kan Malaysia sekarang awek tengah HOT~ Perrgghhh, tentulah sedap kalo dapat sedut time-time tengahari sebagai penghilang dahaga. Moh ler ke Melaka kalo nk try Klebang Coconut Shake nih~ Yang meriahnya, ramai giler tourist dari Singopore berderet2 park kereta kat tepi gerai nih..Mesti la sedap! Harga RM2 per glass~

P/s: Dinner tadi merasala pegi ke Bali sebab Muhyi belanja makan kat H0use 0f Sundanese KLCC. Memang kenyang makan makanan indonesia~ First attempt to gather ex-UTP is 30% successful .Tak cukup geng lg~ Ezmal, Muhyi, Niema and Nazmi jer ade tadik..

4 comments:

  1. fuh..tgk gambau pon dah meleleh air mata...eh air lior..pasti akan ku cari coconut shake ni klu ku pergi ke Melaka sana...
    moh kita kongsi resepi...hawau..
    1 gelas air kelapa muda
    3 sudu isi kelapa muda
    1 scoop ais krim
    sedikit air batu
    semua bahan2 ni di blend, tuang dlm gelas dan boleh dihias dgn ais krim tenggek mcm kat dalam gambau tu..

    ReplyDelete
  2. letak susu cair sket lg kaw rase coconut shake

    ReplyDelete
  3. waahh...mcm sedap coconut shake tu...
    tak pernah rase klebang coconut shake tu...lalu je kt situ...huhuhu...

    LiLy

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)