Tuesday, December 8, 2009

Nur ya Kasih~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Gambar2 dibawah adalah segar dari ladang tanpa edit2. So, kaler die kureng la sket nak compare bile dah edit. Thanks to mhy remote control & jugak Boolah. Lokasi sawah nih memang port  favorite aku dari kecik2 dlu. Sini lah kitaorng tahan ‘taut’ untuk tangkap ikan Haruan pada musim cuti sekolah.

Banyak kenangan gak. Tali air kat sebelah kanan  tuh la tempat memula aku belajar swimming secara haram~ Ada gak berbirat kene sebat dek mama ngn hanger baju sebab ade reporter bagitau. Biasalah, itu hal nakal2 zaman2 kanak2 ribena dolu2.

Kalo yang baru sampai kat blog nih dek pengangan Nur Kasih tuh, fyi, nih kat Kedah yer. Negeri Kedah Jelapang Padi. Alhamdulillah, dah tak penah banjir kat area nih, last banjir tahun 2002 kot~

Jalan-jalan

Peace

Tadaaaa

Sunset~ nice

P/s: Adalah berada di Johor sekarang, nun jauh ke selatan tanah air dari Kedah. Adik bongsu ku dah selamat dikhatan jumaat lepas. Dah abes pon pahlawan2 kat umah tuh masuk jawi..

12 comments:

  1. aku letak jugak gambo yg aku edit tu.. amcam boley? xde idea katanya..

    ReplyDelete
  2. nice pics!
    letak gambar2 cantik di johor pulak

    ReplyDelete
  3. Laa ko kenal Boo-lah rupanya. Kawan setaman ke? heeheh.

    ReplyDelete
  4. waahh...mmg cantek tmpt tu...
    gillerr best tgk jelapang padi...
    mmg sgt3 cantek.... =)

    LiLy

    ReplyDelete
  5. Mak aihhhh kalah Nur Kasih kalau lagu tu punya posing...sakan!

    ReplyDelete
  6. Boolah:

    haha..takdo idea katanyer...belasah jerr...

    ReplyDelete
  7. Intan Izani:

    gmbo kt johor mlm jer..siang2 tak sempat amik..hehe.. =P

    ReplyDelete
  8. cikpingu:

    meh ler datang sni..jom melawat KEDAH 2010 katanyaaa..

    ReplyDelete
  9. Ad3ck:

    awat tak kenai plak...umah die kt blakang umah aku jaaa...hahaa...

    bukan setaman...sekampung..sekapai~

    ReplyDelete
  10. Lily:

    lagi best kalo mse tengah musim menuai..hehe..lg meriah...

    ReplyDelete
  11. anyss:

    nur ya kasih la katakan...heheh..

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)