Friday, January 16, 2009

Gadis Kapal Terbang

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

  1. Aku ade satu cerita nak share neh. Lewat petang semalam, flight aku dari KLIA-Labuan and aku check-in agak awal sebab takut terlepas flight macam last time. Tapi kalo terlepas pon, tak kene bayar pape, just g kat kaunter KL Sentral tuh ckap nk tukar tiket.
  2. Lepas check in and nek ERL sampi KLIA. Aku trus g tempat menunggu kt gate A4. Terus aku online and check status keje kt Labuan neh. Tunggu punya tunggu, akak chumel manis tuh invite penumpang boarding the flight.
  3. Aku pon terkedek2 usung DLSR n Bag Laptop masuk dalam flight and duk kt seat 10A. Demm, seat tuh static and tak dapat nk adjust atas sebab kecemasan mse emergency landing nanti. Kerazz aku duk kat seat tuh 2 jam lebey.
  4. Then, setelah selesa duk sambil relax2, ade le seorang gadis, sambil marah2 kat tepon bimbit and duduk kt selang satu seat dari aku. Cuak seyhh.. memang die tengah frust. Apa sebab, jangan tanya sebab aku memang tak ade brann nk figure out.
  5. Aku pon buat2 ler tak de pape and cool. Selepas beberapa minit, flight dah take off, aku tengok ler die sebab dah buhsan tengok luar tingkap. Ade setitis dua air mata menitis dan turun ikot pipi die. Macam tak percaya bebbb!! Aku dah gelabah. Then die perasan aku tengok die. Speechless. Die trus amik tisu dalam handbag die and lap.
  6. Makanan ringan pon dihidangkan dalam flight tuh. Ape yang aku mintak, die pon mintak. Nasi with fish. Sedap. Aku pon start makan. Nak dijadikan cerita, masa tengah makan tuh, die macam cucuk2 nasik tuh ngan garpu die and air mata die kuar lagik... haiyaakkk..aku dah tak leh tengok orang nangis.Sumpah! kalo aku tengok, memang confirm aku akan nangis gak.
  7. Aku pon stop makan and tnya die " Miss, are you ok??" Die tak reply and just angguk jek. Aku pon tanya " Sure?" Die angguk lagik. Then aku pon biar je le die melayan perasaan. Dah tak nangis dah.Malas nak tanya lebey2. Tapi aku ok je kalo nk jadi Shoulder to Cry On~ Gataaaiii..
  8. Lepas die makan nasik, die maen2 ngn roti sambil sapu mentega bak orang melukis guna water color Very slow and teliti. Sejam!!! Die sapu mentega dengan penuh kusyuk. Melayan duka lara kot. Every pramugara/i yang lalu mesti tengok die sambil tersenyum. paksa sebab dok tunggu nak kutip bekas makanan tuh. Lampu dalam flight dah dipadamkan, dia still dok sapu mentega. Sampi la abes sejam, die amik beg kertas untuk muntah tuh, die simpan dalam tuh.
  9. Pelik kan? Aku pon terfikir sejenak, mesti die neh frust menonggeng and tak dapat terima kenyataan.. Haih, entahlah. Nasib badan. Sorry eh kalo gadis itu terbaca blog nih... Ampunn..
P/s: Flight mlm tuh agak bergegar sebab cuaca buruk. Alhamdulillah dapat mendarat dengan selamat.

12 comments:

  1. hihi.. ingat nk cita pasai scha awan daniak tuh.. excited dah aku.. bukan 'scha' lain ya..! haha..
    baru aku prasan champion league dh xdo..

    ReplyDelete
  2. Boo-lah:

    Ahaha..awan dania~ champian league apo tuh?

    ReplyDelete
  3. awww. so sweet of u to ask her that. haha

    ReplyDelete
  4. Zafirah:

    Hehe.. tapi blom cukup suwweett. ahaks..

    ReplyDelete
  5. naper tak snap gambor awek tewww pakey d80 kamooo.. ohoho

    ReplyDelete
  6. en_me:

    Haiyoo..mau kene pelempang sedass..hahaha

    ReplyDelete
  7. nape lu tak lap jer air mata dia bro... huhuhu

    ReplyDelete
  8. huhu da mcm cerita drama plak..huhu tp kan kalau aweks tu pinjam bahu adik..eiii so sweet...

    ReplyDelete
  9. Gerektua:

    hehe..gua tak ade brann..hikhik

    Kak Suhada:

    yupp..very suwwwiitt kan.. mau tengelam dalam laut cina selatan dek kemanisan itu...hoho

    ReplyDelete
  10. Vavava ada talent jadi hero drama ni :D

    ReplyDelete
  11. sWeEt...tApi eNdinG mCm tErgaNtung puLak.. hiHi!

    nicE bLog nWay ;)

    http://onetime-capital.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. wohohoh...dah pandai ko skang pikya...sejak dua menjak ni...ahaha..

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)