Thursday, May 1, 2014

Visitor

 

As salam bloggers,

Nih la makhluk tuhan yang tahu perfect timing nak datang berkunjung ke teratak kitaorang bila ada lebihan ikan goreng lepas bersantap. Memang ajaib kucing nih. Dia macam tahu jer kitaorang dok tunggu dia mai sebab ada ikan extra dalam peti ais tuh.

Hari tuh aku teringin makan masak singgang ikan temenung/kembung. Amik serai kat depan umah, pastu potong bawang and masak lah. Ikan ada 4 ekor. 2 ekor aku dah rebus kasi si Kuning nih makan kat depan umah. Pastu lepas siap masak, aku dok relex pisang la sebab dok tggu maghrib untuk dinner. Tak perasan Singgang Ikan tuh dalam kuali leper tuh..apa lagi, tengok2 dah tak de ikan!

Kene cekau ngan si Kuning nih lahhh… haiii..rezeki hang hari tuh makan ikan rebus 2 ekor plus ikan singgang 2 ekor. Aku yang melepas… haha..

Still, hari nih dia muncul lagi. Dapat la makan ikan Siakap dan Ikan Bawal Goreng. Aku reheat guna microwave and kasi dia makan.

DSC_0023Muka tak bersalah!

P/s: Selamat Hari Buruh 2014! Esok keje! Selamat Menyambut Bulan Rejab jugak. Tak lama dah nak masuk Ramadhan… Rejab Syaaban Ramadhan! Jom Puasa sunat.

1 comment:

  1. Salam bang....
    ni first time perkenalan kita...
    bole kenal kn? ^_^
    mulanya,taip 'BOSET'...& kuar la blog ni..
    niat di hati,
    nak tny2 gak pasal Oil & Gas ni kt abg sbb sy Engineering's student
    so,bole tny x bang?
    cmner nak masuk company Oil & Gas sebagai sorg yg fresh graduate? ^_^
    harap dpt bantuan ckit dr abg ^_^

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)