Tuesday, June 18, 2013

Ustaz-Ustazah Hebat di Malaysia

As salam,

Currently watching siaran ulangan Forum Perdana Diraja Hal Ehwal Islam bersemperna Hari Keputraan Agong.

Siapa tak kenal Ustaz Don? Menjadi Fenomena di Malaysia semasa kemunculan pertama beliau bersiaran LIVE dalam 30 Minit Ustaz Don. Beliau sangat sempoi! Bukan disebabkan saya orang Kedah, tapi disebabkan gaya dan penampilan beliau semasa berinteraksi dengan penonton.

Ustazah Sharifah Hayati. Beliau penah datang ke UTP menjadi penceramah kepada kami last time semasa belajar. Beliau jugak merupakan ahli panel Forum Perdana semasa zaman sekolah rendah dan menengah dahulu. Sangat soft spoken dan berketrampilan bila memberi ucapan.

Ustaz Kazim Elias aka UKE. He is Doctor LOVE! Before getting married last year, managed to have short conversation with him over the phone asking some final advise. Beliau jugak mempunyai peminat peminat tersendiri kerana gaya interaksi semasa menjawab soalan soalan yang diajukan. Dia suka menyayi dan memberi "info ternak" mengenai artis2 dan movie2 lama especially P Ramlee.

Didoakan semoga saluran TV dan PM & Menteri2 yang terlibat dapat memperbanyakkan lagi "Taman Taman Syurga" versi LIVE or Rakaman di Malaysia nih. InsyaAllah, kita bukan hidup untuk memenuhkan tembolok, tapi mencari redha Ilahi dalam setiap aspek kehidupan. Amin.

No comments:

Post a Comment

Please leave your comment here =)