Tuesday, March 10, 2009

Paku karat

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

D80-Paku Karat Patau-Patau

Paku karat. Bila sebut pasal paku karat, macam2 terbayang di benak. Aku ada satu pengalaman pahit masa zaman muda remaja dahulukala. Masih terbayang lagi saat itu, ketika bulan puasa, bulan Ramadhan lah tuh.

Selepas solat lapan rakaat Tarawikh, turun ke bawah perkarangan masjid bermain kereta ‘Dashing Kuro’ bersama rakan2. Ada yang guna kayu, ada yang fabricate sendirik alat untuk make sure kereta mainan tuh bergerak lurus or undercontrol.

Tengah seronot bermain, kereta aku out-of-control menonong ke dalam longkang cetek di tepi jalan. Gelap gulita ya amat! Aku pon turut serta. Nah! Terkena paku karat yang tertancap pada sekeping kayu kat tapak kaki kanan or kiri.

Penat kene soal jawab ngn mama & abah lepas tuh. Tuh baru paku karat, kalo paku untuk dipaku ke leher tuh ape cer?

Moral or story : Sembahyang Tarawikh bagi cukup 20 rakaat baru turun maen. Ekekee

21 comments:

  1. kat kaki kanan ker kaki kiri.. ko nihh macam citerr promleee jakkks.. ekeke

    ReplyDelete
  2. en_me:

    lupa la..perkara dh lme berlalu~

    ReplyDelete
  3. Mwakakakkakaka...padan muke! so pe jd dgn kaki ko? msti kene marah dgn mak..mwakakakak..btw aku suke la gmbr yg ko ambk ni...ade improvement..heheh

    ReplyDelete
  4. Wooo sakit wooo kena paku karat...adesss...

    ReplyDelete
  5. kalau makan pucuk paku canno pulak?

    ReplyDelete
  6. budak nakal :P hehe....

    p/s:- chantek la photo tu...suker :)

    ReplyDelete
  7. Arinah:

    aku kene shot la kt clinic..melayang rm30 mse tuh..mahal siot...

    gambo nih kt patau2 kg air tuh..hehe. i like it soo much

    ReplyDelete
  8. Shaffik:

    yerp...sangat berbisa...adess kembali

    ReplyDelete
  9. Boolah:

    pucuk paku sedap goreng ngn ikan bilis...muahhaa

    ReplyDelete
  10. aku ada gak tepijak paku masa main nyorok2 kat sekolah rendah.dah kena paku tu, sah2 la kantoi orang dapat kesan aku coz aku menjerit.

    ReplyDelete
  11. waa ni pakai d80 ka? nice..bila nk amik gmbr akak plak...huhuhu

    ReplyDelete
  12. Azlinda:

    Nakal cili kering tau~ muhahaha

    Tajul:

    sape suh ko jerit..laen kali, gigit lengan ko supaya tak jerit2.

    Kak Suhada:

    yerp..neh gune D80 and this is without any touch up by Photoshope...ngeh ngeh..

    mai ler labuan neh kak, saya amik gmbo~

    ReplyDelete
  13. Erm kalau paku karat aku just ingat dok kat spital sbb terpijak paku karat masa main gak blkg umah..huhuhuh

    ReplyDelete
  14. ha tu lah lenkali duk diam2 dalam mesjid..boleh pekena moreh.. ni lain yg dapat hehee

    ReplyDelete
  15. catzer:

    yerpp.kalo kene paku karat kene injection sb takot kene kancing gigi...hoho

    kak Iza:

    moreh biler orng dah bagi salam akhir..so rmai2 ler belari2-an ke balairung masjid untuk menjamu selera...ekeke

    ReplyDelete
  16. uih..mana temp post. dah ilang? O.o
    baru nak tgk..

    ReplyDelete
  17. dashing kuro ke dash yankuro? lulz

    ReplyDelete
  18. Hello, Neat poѕt. There is an issue along
    wіth your ωeb site in internet explorer, may
    check this? IE stіll is thе marketplaсe
    leader аnd a huge ρart of fοlks wіll omіt your excellent writing due to this problem.
    Feel free to visit my weblog : galaxys3.fr

    ReplyDelete
  19. Woah! I'm really loving the template/theme of this site. It's simple,
    yеt effеctive. A lot of times it's hard to get that "perfect balance" between superb usability and visual appearance. I must say that you've done a amazing
    job with this. In additiοn, the blοg loads extremely fаst for me on Safari.
    Superb Blog!
    Review my web blog ... samsung galaxy note 2

    ReplyDelete
  20. Verу gоod artіcle. I'm dealing with many of these issues as well..
    Also see my page > pikavippii

    ReplyDelete
  21. Ιt's very easy to find out any matter on web as compared to books, as I found this paragraph at this web site.
    Feel free to surf my web site : eurovore.com

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)