Tuesday, January 26, 2010

Jalan-jalan JB

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Selepas balik dari Sibu last week, terus lepak jup kat Jb with ex-roomate. This is the 1st time jumpa dia untuk tahun 2010 nih. Al maklumlah, orang kaya dok yard lama-lama.. hehe..Baby Whitty plak bawah jagaan beliau sepanjang pemergian aku ke Sibu....Mari ikot chronology lah picture by picture..

Pinky pinky jus~

Selepas touch down kat JB airport, fecth-up by him. Pegi airport tuh gune GPS tak bley blah..haha..mentang2 baru beli GPS~ hihi.. Pastu, terus balik hotel n having late dinner. Apa lagik, aku ketok la si Farid nih banjer makan kat hotel~ hihi..

farid

Mase nih dah lepas melantak..tengah lepak2, ade plak berita kemangkatan Seri Paduka Baginda Tuanku Sultan Johor Darul Takzim Almutawakkil Al-Allah Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail. Terkesima sebentar..Al-Fatihah buat baginda.

dorsett Walaupon dalam mood kesedihan, semangat nak outing photoshot still membara..hihi..Nih tengah ready nk pegi outing selepas brekfast..Nak decide pegi mana2 pon susah sebab si Farid nih tak tau tmpat2 best..haihh..

229

Naseb baek ade adik Lily..Bnyak gak tempat die suggest..aleh2 round2 kat tempat pemakanan Sultan sambil tengok2 area istana yang diselubungi mood berkabung. Risau gak sebab orang tengah berkabung, kitaorang kuar huha huha~ dush** Dah ler sekarang nih blog dibawah permerhatian pihak berkuasa. Kene behati2 nak kuar statement~

d60 in action

Tu dia professional photographer in action..Tapi, nape pkai spec hitam cekkkk??

Nasi Padang~

Lepas penat round2 JB, terus lapar. Giler lah.then singgah kat Restoran Benaffe yang ade jual Nasi Ayam Penyek~ Tapi malam jer..siang2 die jual Nasi Padang~ pergghhh..layan..

In short, JB hanya hidup diwaktu malam. For entertainment.. Kalo nk buat outdoor photoshoot, tak jmpa la plak tmpat best2. Mebe kene hire tourist guide untuk bawak kami berjalan-jalan round JB~

P/s: Kawan2 datang dan pergi, biler nk buat re-union sumer housemate UTP ni!

4 comments:

  1. FIrst time singgah sini...
    Adik beradik aku 3 orang kat JB...

    ReplyDelete
  2. fuuh...org berkabung, die duk jln2 plak...hehehe...
    lain kali bgtau la awal2, leh adik tnjukkn tmpt je...ok?

    abg farid : nice glasses...ur camera too...hihkhikhik... =)

    LiLy

    ReplyDelete
  3. pergh
    pose gmbr berdua kat kusi tak leh tahan
    pastuh leh lak
    org brkabung dia wat sesi photoshoot
    dlm area JOHOR lak tuh

    ReplyDelete
  4. eeemmm sedap nya makan nasi padang...seronok gi jenjalan makan angin, ada bawak balik souvenier?

    ** dik hafizd ajar akak camana nak buat label mcm hafizd nya tu?...nak buat cam tu lah..

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)