Saturday, January 2, 2010

2010 – Celebration at Ulu Legong Hot Spring~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

It’s already 2nd January 2010! How fast time fly~ isk isk.. Sudah berlalu countdown nak masuk new year 2010 pon. Tahun nih, celebrate new year kat Ulu Legong Hot Spring, Baling. Last year, kat hotel Dorsett Labuan. Tersangat la kontra~ hihi

Perjalanan bermula bersama teman2 sekampung. Aku, my twin, Boolah & Samad. Supposedly, ramai yang ikot, tapi apakan daya..hu2.. Jam 11pm bertolak dari rumah bersama Baby Whitty & Baby D80 berserta sedikit bekalan makanan untuk dijamah semasa mandi manda~

Jarak perjalanan sejauh 80km, almost 1hour gak..So, celebrate ler new year dalam kete! Seperti yang dijangka, memang hangat~ fullhouse la mase awal2 tuh. Parking kene bayar rm2, adult entry rm4 and child entry rm2. Gerai makanan bersepah kat dalam dan luar kawasan Hotspring..Tapi, biler dah kol 2am lebey, dah kurang orang..so, ini kolam ana yang punya~!!

Actually, this is my 4th times datang sini. Umah kazen kat taman atas tuh jer. Few years back, masuk tak kene bayar since dolu2, kawasan nih tak properly managed lagik. Sekarang dah Ok~!! Recommended suh pegi..Banyak khasiat~hihi.. Ada 3 kolam kat sini. Kolam pertama adalah tmpat air panas kuar direct from source kat earth crust tuh..pagi2 bley nampak air die mengelegak..No 2 plak, kurang sket panas, and no 3 untuk kanak2 ribena..

Whatever it is, ending for 2009 was great and hopefully,2010 will be much better, InsyaAllah. Maka, cuti annual leave 2009 pon bakal berakhir sok lusa jaa..huhu..Selamat kembali ke sekolah/opis yer~

hotspring2-tilehoysprinq-tile

P/s: Pagi nih pegi anto adik kat Lenggong, Perak plak..Bley la lagi cuti-cuti Malaysia sepam dua~ hehe

10 comments:

  1. makk aaiihh...bessstttnnyyeeee.... =p

    adik tak prnah gi situ...mmg cool...skali skala gi sana, nk try la...heheheh...

    arini kn balik KL? hati2 drive ye...have a good trip... =)

    LiLy

    ReplyDelete
  2. damn.. best trip n best buddies ever.. LOL

    ReplyDelete
  3. my hometown tuuuu...... lalu dpn rumah kak jie tu sebelum sampai sana

    :p

    ReplyDelete
  4. Perghh, memang best mandi air panas mlm2 nie. Kalau gi Perak nyinggah ar kat Hotspring SgKelah Sungkai. Best gak.

    ReplyDelete
  5. ::: askm mhafidz pekabar? selamat tahun baru bro
    ::: bestnyer pi celebrate dgn kawan2 kat tmpt2
    ::: mcm ni, sesekali pi & gathering mmg best apa
    ::: tah lagi utk celebrate new year.. tak tahu
    ::: plak ulu lenggong ni ada hot spring.. best
    ::: gak tgk korang mandi waktu malam yee..
    ::: tapi scary gak yee sbb air panas nih terjadi
    ::: bila sumber air bwh tanah terkena dgn retak
    ::: magma di kerak bumi.. bila saya ke hot
    ::: spring mesti saya teringat perkara tuh
    ::: [hehehe].. keep on blogging mhafidz!

    ReplyDelete
  6. seronoknya dah lama tak pi situ..dulu amsa pi masa kena bayar singgit, pastu 2 henggit. masa ken 4 hengget ni blom jejak.. syok gak tu rendam2. malam2 meriah sangat hehhe

    ReplyDelete
  7. penah pegi ctu jgk masa keje kat sik hari tu. 1st time sampai.

    ReplyDelete
  8. First time ke sini.
    Seronok nampaknya..

    ReplyDelete
  9. tak celebrate mana2 pun. dok umah je! ;p.

    ReplyDelete
  10. his resort property features a fully equipped recreation centre with tennis, squash and racquetball courts, sauna, fitness centre, pool table, shuffle board.

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)