Wednesday, December 9, 2009

Nasik Ayam Penyek!

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Setelah hampir 2 minggu berada dibumi Johor nih, at last aku dah makan Nasik Ayam Penyek..Eh, bukan makanan orang Johor tuh kan? Tapi kenapa ia sangat la popular di JB nih? Big question mark  there ok~ Originnya dari Indonesia kan? Tapi banyak kedai bercambah di Jb nih..

Lagi satu, otak-otak tersangat la sedap…i like it very2 much. Siap tapau lagik bawak balik hotel and bila nak makan, just taruk dalam microwave..tadaaa~ siap sebagai sarapan sebab sangat liat nak bangun bila tido atas tilam katil yang empuk untuk breakfast kt hotel~ hehe

Mari hayati gambar2 kat bawah. Kami [aku, kak Linda, baby Faris, Sham, bibik, Farid and Izrie] sempat makan kat Restoran Betty Benafee kat depan hotel New York JB. Nasik Ayam Penyek nih lebey kurang Nasik Lalapan Miri yang sedang dimakan oleh si Ilyana cuma takdo soup jer.

johor

P/s: Planning the weekend or weekend planning for you~

10 comments:

  1. Kat Bangi ada jgk..Bandar Baru Bangi..berdekatan dengan Bangi Kopitiam..nama kedai dia..Wang Solo..Halalan Taiyiban..kalo nak try bleh cntact aku..aku belanja..no problem..hafizkasri@gmail.com..inbox msg..then i'll send u my hp number through email...chait...ckp bahasa penjajah kunun...hahahahaha...

    ReplyDelete
  2. first time merasa makanan ni masa gi kuching kat sarawak. kat sana makanan ni memang femes. sedapkan? klu kat sini aku dah rasa makan kat bandar sunway tapi tak sesedap mcm kat kuching...huhuhuhu...

    ReplyDelete
  3. wow...great! akhirnya dpt gk mkn nasi ayam penyek kt JB...suke tak?
    otak2 kempas kt JB mmg pling sedap skali...tak silap adik..mmg ada kilang otak2 kt kempas tu...mmg hebat la...
    story la lg..msti dh gi bnyak tmpt...best, best...

    LiLy

    ReplyDelete
  4. uik....aku tak pernah makan..sedap ke???

    ReplyDelete
  5. aapit:

    okeh..nnti aku gi bangi aku carik ko..hehe...orang belanjer mesti lagi la sedap...ke ko nih tokey kedai tuhhhhh??? hahaha

    apa2 pon, thanks for the invitation...=P

    ReplyDelete
  6. Secangkir Madu Merah:

    hehe..tiap2 tempat ade rasa tersedirik kot...hehe..nasi lalapan miri jugak beshhh sebab ade kuah sup...

    hehehe..

    ReplyDelete
  7. Lily:

    setelah makan berkali2...sudah agak muak..tp otak2 tetap menjadi pujaan...nnti kene cari la otak2 kempas...ade jer ternampak kt tepi2 jaln orang jual...

    huhu...tape2 save sket tmpt2 tuh..

    ReplyDelete
  8. Jane:

    sedapppp~ tpi dah muak sket...ayam is not my favorite compare to fish~!! FISH~~

    ReplyDelete
  9. walaupun sy org johor
    tapi jarang makan otak2
    teringin pulak rasenye'
    hehe

    nasi ayam penyet
    susah la cari yg sedap
    baru je 2 kali makan
    dua2 failed!

    ReplyDelete
  10. betul ko, sy cuti kat indon. nasik ayam penyet tu origin indon. sy ikut teman pon cuba otak-otak dari ikan tu, sy cuba di jakarta "muara angke" best giler, makanan tu lebih besar kat jakarta dan sambal best pon.

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)