Saturday, December 5, 2009

Wittt...witt..

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Balik kampung hari tuh, aku sempat naek ‘beskat’ or ‘gerek’ or nama laenyer basikal elektrik. Kalo nak kayuh sendirik, berat giler lah. Beskat milik mak Kord yang digunakan nk pi masjid or kedai..Anak dia plak sapu masa nk gi makan jamuan Korban kat masjid singgah umah aku mse otw.

Apa lagik, try menerai la naek beskal nih keliling kawasan rumah~ Harga dalam RM1500++ camtuh..Best gak..Batery macam lappy punya~

P/s: Sapa2 ade compilation citer Nur Kasih~ Nak streaming lambat lah..

P/s/s: Aku dah makan Nasi Ayam Penyek kat depan New York Hotel semalam..Sedapp..Otak-otak die pon ok gak~ hihi..sesi menjelajah jB/Melaka bakal bermula~

6 comments:

  1. haaa dpn new york tuh jugak ade kuew tiow sedap.

    ReplyDelete
  2. klasik tu bai...nk jgak naik. tp rasanye motor honda wave aku lagi best ler. hihihik. :P

    ReplyDelete
  3. makk aaiihh...klasik tu...bkn senang nk dpt tgk kn..nmpk cm best ja...
    nk cube naik gak...nak! nak! =p

    hah...jelajah sume tmpt kt JB & Melaka k...hihkihkhi...klu gi Melaka, gi la Umbai...situ mkn seafood, mmg masyuk....prnah try? klu blum, try tau...

    LiLy

    ReplyDelete
  4. ckap pasal compilation nur kasih...nk streaming, mmg lmbt...adik try dptkn dr coursemate adik...katanye dh ada sume...if dh ada sume compilation nur kasih tu, i let u know..ok?

    LiLy

    ReplyDelete
  5. gerek lagu ni tak peluhlah, padan dgn gaya nk p mesjid noo

    ReplyDelete
  6. ::: wksm witt witt.. [hehe] lama tak dengar word
    ::: gerek tuh.. dulu masa belajar uni ada gak
    ::: member dari kedah, pelik2 plak terma diguna
    ::: kan bila berborak.. masuk plak org johor,
    ::: melaka, kelantan, sabah & sarawak.. adoiii
    ::: fening jugak bila diorg kadang2 'tersilap'
    ::: guna istilah negeri masing2.. mcm roti &
    ::: biskut, cokelat & gula2 [hehe] moi & bubur
    ::: dan & sempat, teriak & nangis, mcm2 la [huhu]
    ::: dah mcm iklan 1malaysia plak yee.. hebat gak
    ::: org kat sana, pi kedai naik gerek elektrik..

    ::: [re]: kat JB takde apa sgt bro.. dpt tgk
    ::: singpore dari pantai lido, kira best ler tuh
    ::: yg femes maybe shopping complex yg besar mcm
    ::: jusco tebrau city [dulu dikatakan jusco ke-3
    ::: terbesar di dunia] dangga bay pon ok tapi
    ::: skrg tgh renovate, area makan2 pon byk kat
    ::: situ mcm singgah selalu, restoran mee bandung
    ::: haji wahid etc.. senibong ada seafood tapi
    ::: keadaannya tak begitu bersih sgt.. neway
    ::: skrg dah kurang sikit traffic jam kat area
    ::: tambak, sbb dah ada pusat imegresen baru..
    ::: oh ya, muzium & masjid sultan abu bakar pon
    ::: nice begitu juga bangunan lama di bukit
    ::: timbalan.. disbbkan johor besar, so destinasi
    ::: menarik berselerak sana-sini, agak jauh utk
    ::: travel. pantai ofcourse kat desaru/mersing,
    ::: sejarah kat kota tinggi [makam sultan mahmud
    ::: mangkat dijulang + bigfoot? hehe] nak beli
    ::: pasu murah kat kluang, situ pon ada original
    ::: kedai kopi kluang railway.. nasi beriyani
    ::: gam power kat batu pahat [huhu].. enjoy
    ::: travelling bro!!!

    ~ ReActivate :D

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)