Saturday, November 14, 2009

Balik kampung bestttt~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Lebey kurang sebulan gak tak balik kampung, so tanpa soal bicara terus decide balik kampug lepas jumaat semalam since my SKG training kt Kuantan kene postponed atas sebab keje yang peak.Bukan satu, tapi 2~!!  Deymmnnn!

After short phone call with my mom, trus decide nk balik petang semalam bersama Sayuthy. Lagipon, weekend nih kat umah aku memang kosong. Takdo plan n takdo geng~ better balik kampung lagik best. Bley tengok baby Shahirah~ Farid, Alang and Kurik plak sumer outstation. Ilyana plak balik kampung gak.. Nseb bek Sayuthy tumpang umah aku skng..ado geng la pagi2 gi opis n balik opis dan juga berseloroh~

Sayuthy si Co-Pilot balik kampung~ Hari nih agak productive since aku bangun awal w/pon smpi lebey kurang kol11pm. Pagi dah gi melawat tok kesayangan aku kt hujung kampung. Terus dia tanya aku nk makan Gulai Ikan Keli tak? Aku pon anguk2 lah~ hehe.Ikan Keli ternak sendirik jaahh. Makan dedak n kangkung..so ala ala Organik la sket~

Sebelom dimasak~

Terus aku sauk ikan-ikan tuh dalam 5 ekor dan Tok aku yang siangkan~ Aku plak trus start moto gi market bli Rempah Ikan cap O and santan. Aku just tolong2 sket smpi la masak. Pastu  lunch date ngn Tok aku lah berdua~ Memang lovely~ sayanggg Tok~ Yang best, masa dok tengah masak, ramai plak kawan-kawan veteran Tok aku datang menyembang ngn tok aku~ best dengaq citer2 derang zaman gilang gemilang dolu2. hehe

Geng geng veteran kawan Tok aku~

Rempah & Santan~ Jeng jeng jeng~~~

Petang plak, konon2 nak gi tgk baby Shahirah, tapi aku bantai tidoq smpi kol530pm lepas balik semayang zohor. Aku bangun pon sebab hujan lebat berserta guruh berdentum dentam~ Mandi semayang n tolong tengok mama n abah siang ikan darat kat depan umah~ Haruan, Keli, Sepat n ikan Ubi~ memang heaven~ hihi.. Sebab bau hanyir, aku pon tolong tengok jah..hampesss punya anak~ dush**

Malam seperti biasa, rayau2 ngn Boolah lah, plan nk gi tengok movie 2012 midnite kat CS lepas gih melawat umah cikgu Azhari jup lagik..Sok plak ada date ngn Hamzah plak. Pastu mama ajak gi Pasar Pagi kat Penaga~ hihuuu~ hopefully weekend aku terisi sepenuh-penuhnya~ Seperti biasa, aku akan neglect h/p.So, don’t expect prompt reply from me ya~

14 comments:

  1. bestnyee balik kmpung...

    fuuyyoo...masak gulai ikan keli lg...sedap btul...besarnye ikan keli tu...antara my fav fish...hahahahh...

    abg...bwk balik skit...hikhihkhihk...

    LiLy

    ReplyDelete
  2. Lily:

    of course best balik kampung~

    aah..agak besar sebab makn sayuran..selang seli ngn dedak ikan..

    bwk balik? hihuuu..mesti tak panas dah..nk mkn kene kt kg, bru panas n sedappp~

    ReplyDelete
  3. meleleh air lior nengok gulai ikan keli atok hafidz tu... ikan2 air tawar memang peberet akak tu... buat sambal goring pon sodap...

    ReplyDelete
  4. sedap nye.... mmg best klu dpt mkn cmni..

    ReplyDelete
  5. arghh..tensen bace entri ni. nak balik gak. hahaha. :P

    ReplyDelete
  6. adeehh...adeehh...

    tak dpt la adik nk mkn gulai ikan keli tu...trliur btul la...

    LiLy

    ReplyDelete
  7. Huaaaa sangat jelessssssss... Nak balik jugak. Tak sabar nak tunggu raya haji.

    ReplyDelete
  8. jadual weekend aku pun secara otomatik terpaksa dirombak semula.. boley?

    ReplyDelete
  9. Secangkir madu merah:

    kalo goreng garing saja pon sedappp kak~ hihi..bagus mkn ikan darat nih...haha

    ReplyDelete
  10. Cikpingu:

    lagi best dapat makan ramai2 ngn family tersayang~

    ReplyDelete
  11. Moroka:

    hehe..apa lagik..annual leave kan ada...zaaassss~

    ReplyDelete
  12. Lily:

    kita makan kt area kL jer boley? sapa nk blanje nih?? hihii

    ReplyDelete
  13. Kak Iza:

    minggu depan dah bley balik rayaaa kannnn~ hihi..

    ReplyDelete
  14. Boo-lah:

    dirombak demi kebaikan~ hihi...hang punya jadual mmg tak terurus...hoho

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)