Tuesday, October 13, 2009

Let’s go to the National ZOO~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Welcome to the National Zoo~!!

z00 Dah setahun aku dok kat KL~ tak penah lagi jejak kaki kt Zoo Negara yg terletak berdekatan ngn umh ku di sebelah MRR2. hihi. Last week trus ON jer smbil bwak remote control baby D80 bersama-sama baby Whitty dan ditemani Si Ilyana n adik beliau si Qilah. Apa banyak si la nih.. Si Sayuthy dah balik Labuan manakala si Pejol sibuk open house~

zoonegara

Disebabkan kemalasan tahap lampau, gambor2 kat atas tanpa segan silu tak diedit dan segar dari SD card.hoho..Furthermore, lense aku tak power sgt nak wat telephoto seperti geng-geng photograper laen..jeles2..Tape2, ada rezeki lebey, nak beli lense dalam wishlist aku tuh..Kot2 ade ler sapa2 nk sponsor pon boley~

Entry nak masuk RM25/head and smpi kol7 jer kot. Tapi tersangatlah letih nak berjalan sambil usung tripod lagik.hihi..Hopefully, dapat pegi sekali lagik dengan lebey prepare and wajib waktu pagi..petang dah kurang cahaya sket~

P/s: Banyak plan tak jadi minggu nih. Labuan ntah ke mana, Offshore site visit kat Ganu differ… so balik kampung lah- recharge~!! opis aku cuti Jumaat celebrate Deepavali~ aku plak hari Jumaat sambut Raya 6~!! =)

12 comments:

  1. zoo negara.. dulu aku selalu pegi kemensah blakang tu.. tp xpenah msk lg zoo tu.. best ke pit?

    ReplyDelete
  2. Boo-lah:

    best...heheh..kalo ade geng2 DSLR rmai2 lg best...bley tkar2 lense hoho

    ReplyDelete
  3. berbaloi kah dgn rm25 itu?
    sulu masa sekolah penah g
    dah lama dah...

    ReplyDelete
  4. Intan IZani:

    Alamak..rm25 ke Rm22.. or Rm20..tka hengat la plak...hihi...rasenyer 20 hengget kot..kene wat pembetolan lah tuh..

    eh..RM25 tuh sekali ngn parking~ hihi..Rm4 per entry~ hihi..

    ok la dpat tengok binatang2...tenang jer..tp luas sgt lah..

    ReplyDelete
  5. aku rasa kawan aku pegi dalam taun ni gak kene bayar dalam rm15 je tiket rasenye.

    ReplyDelete
  6. Blom pernah masuk jugak w/pun dah lalu lalang beratus2 kali hehe.

    Waa syok kan kalau bleh gi grouping amek gambar kat sana :)

    Jumaat kerja lagi, kalau tak leh tumpang balik kampung hehe. Isnin jer cuti.

    ReplyDelete
  7. saya penah masuk dgn percuma. sbb kebutulan ikut member yg ada keje kat ctu. tu pertama kali masuk n mcm teragak2 nk masuk lagi sbb burung unta kat belakang tu sgt jahat. huhu

    ReplyDelete
  8. Tajul:

    itu dolu2 kot..skng dah RM20..hihi

    ReplyDelete
  9. Kak Iza:

    akak balik kg gak ker?? hihi

    tuh la..akak set la..kot2 kta bley outing sama2...tak kesah kat mana2 pon..hihi...tp wekend lah~

    sok lepas berbuka saya balik kg~ macam malam raya plak~ hihi

    ReplyDelete
  10. NiSa:

    kenapa dgn burung unta itu? unta plak mse kitaorng pegi dok dlm kandang..so tak nmpk sgt~ hihi

    ReplyDelete
  11. seperti yg aku agak...gambar2 korg mmg besh!! :)

    p/s: aku cakap ngn eil soh pegi pagi2, yg korg pg tgk muvi dulu sape soh. oho~

    ReplyDelete
  12. Naddie:

    hehehe...nak buat camno makcik..pagi hari tuh mendung n hujan rintik2..so kitaong g layan mobie la dlu~

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)