Tuesday, August 11, 2009

Visiting Dura~

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Ini dikatakan entry malas gak sebab aku tak sure camne nk taruk gamba kasi lawa2. So aku just buat collage je..Ok, let me explain a little bit. Dah dekat 3 tahun tak berjumpa dengan derang.Sangat rindu seyhh.. Thanks to Micha coz showing the way to the village. Actually, aku ingat2 lupa jalan nak ke Kampung Dura tuh. Yang aku ingat, lepas Pekan Kuala Berang, kene amik simpang kiri dan menghala ke empangan Kenyir.

Termakbul juga doa mak dan ayah nak jumpa anak angkatnye yang sorang nih. Asyik tepon je kalo teringat sampai la aku menjejakkan kaki kat sana last month mase attending trening kt Terengganu. Syukur Alhamdulillah. Thanks to Baby Whitty gak sebab hari kedua kat Terengganu, dapat pegi sana.

Walaupon sekejup je berada kat sana, hati aku puas. Semua adik2 dah besar and hampir tak dapat cam muka derang.hihi. Mak masak makanan sedap2 untuk makan malam and then makan ramai2. Sangat2 best! Then lepas makan, jamu ngn buah-buahan tempatan seperti rambutan, manggis, langsat dan yang paling penting DURIAN! Sumer buah-buahan tuh dipetik di belakang rumah sahaja~

Lepas beramah mesra dan taking pixs, masa amat mencemburui kami. Selepas isya berangkat ke Kuala Terengganu balik ke hotel coz sok ade trening lagik. Hopefully, hubungan antara family aku dan family angkat ini akan berkekalan ke akhir hayat~

2009-08-01 Early August 2009

P/s: InsyaAllah, saya akan kerap ke sana since my current project dealing with modification  platform at Offshore Terengganu.

1 comment:

  1. blkag umah jer?

    best giler...

    aku pun nak dapat kluarga angkat cmtu..

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)