Friday, August 28, 2009

Berkampung di rumahku~

Bismillahirahmanirahim & A very good day to bloggers~

Last time aku jumpa si Sayuthy nih was end of June 2009. Till then, I never see him until last Wednesday 26 of August 2009 since he was in Labuan. It was last minute plan coz he wanted to stay in hotel nearby Puduraya so that he can fetch his wife easily the next morning. After being persuaded by me and Pejol, he agreed to stay overnight at my house together with Pejol. So ‘berkampung’ la beramai2. Sangat besh! Yer la, sebab housemate aku sumer outstation sepanjang bulan posa nih.. =(

We went to bukak posa at Carrefour naik Baby Whitty. At last, merasa gak Sayut naik keto aku..Kat Carrefour  hampes sebab dah lewat sangat so most of the restaurant penoh! huhu. Then alas perut jer lah. After maghrib, stop by at Domino Pizza. Sayut blanjer~ hehe. Then trus balik umah. Ujan renyai2 memang tak convenient nak g jalan2 even Sayuthy nak g semayang kat Masjid Negara. Next time lah Yut..

Then makan pizza kat bilik aku. Boley tahan gak Domino Pizza nih.hehe..Dapat voucher lagik. Pastuh semayang n chit chat smpi la tengah malam. Then merungut2 sebab kes masa berbuka tadi. Menyesak plak aku tak masak. Memang niat aku nk masak doh tadi,tapi si Yut plak nk makan kat luar. The problem is aku n Pejol takdo idea nk makan kat mana, tu yang smpi Carrefour tuh. Lately nih plak aku tak lalu makan makanan kat luar, I prefer to cook by myself.

The pagi2 sok nye gi anto Sayut ke hotel kat Pudu coz his wife going to arrive soon from Kedah. Having our sahur there, tapi wife Sayut tak muncul2 lagi. Dah ler tepon tak angkat, sms tak bereply. Tengok die macam lost jer, sian plak. Sapa tak sayang bini ooiiii~~bape kali die ualng alik gi check kat tmpat bas turunkan orng tuh... Sedih plak aku n Pejol tengok si Sayut tuh. Last2 wife die sms cakap kt Rawang dah. Terus ceria kembali. Aku ngn Pejol nak kene balik doh sebab nnti jem. Terus bersalam n berpisah kat situ.

Apa2 pon memang best.Harap2 dapat berkumpul n lepak bersama2 lagik.Tak dapat dinafikan aku tak dapat lupakan kenangan bersama kami semua kat Labuan selama 5 bulan. So, lepas nih Yana pon bley join skali makan2 since skang dia kat offshore~

Sayut yut Meh makan Domino Hmm...lovely"Kita lumba sapa abes makan dulu~" heheRoti perasa Kayu Manis..kenapa bukan Bunga CengkihSelepas begelimpangan tido~Mari promote Domino~!!

P/s: Si Emil  bagitau tadi, kene banyak makan makananan berasaskan Bunga Cengkih untuk elakkan H1N1.So lepas nih kene masak guna Bunga Cengkih la plak~ Kaum India banyak makan Bunga Cengkih nih so sangat kurang orang India meninggal sebab H1N1 or kH1Nz1r nih.. hmmm, apa kata kita try petua mengelak H1N1.

P/s/s: Mari Berhenti Merokok! [iklan TV3 yang kat ospital tuh]

P/s/s/s: Selamat Hari Kemerdekaan buat 1Malaysia!

6 comments:

  1. ::: jauh jugak kawan2 bro keje.. dulu bro pon
    ::: penah keje kat labuan jugak ke? kawan lama
    ::: kenalaa kita hargai, atleast adalah smthing
    ::: yg boleh kita balas budi atau iklasnyer
    ::: membantu beliau.. mesto sonok dia lepak kat
    ::: rumah bro walopon semalam.. [huhu] tapi cian
    ::: plak bila dia mengelabah tunggu isteri dari
    ::: kedah tak kunjung tiba & berbalas sms [huhu].
    ::: rupa2nyer bro ni pandai ye memasak [huhu]..

    ~ selamat berbuka bro.. & slm kemerdekaan..

    ReplyDelete
  2. ::: ReActivate :::

    salam sabtu~, fyi derang sumer actually ofis based kat KL, tapi kene g outstation. same thing happened to me when I've been assigned to take care of fabrication activity over there.skang i am back to KL n cuma Sayuthy sorang je still station kat sane until further notice~

    yerp..sebab last 3 month, just both of me n sayuthy were there to handle the work and facing each other almost 24/7.dat's y kitaorng rapat..same gak ngn geng2 laen yang same team kat labuan dolu2..

    part yang die tunggu wife die tuh sgt terharu~ yer la, mesti la risau kan?

    masak? it's my hobby actually. kalo datang ke KL, bgitau lah kalo nak rasa~ hoho..ok adiosss...

    ReplyDelete
  3. erm... rajin betoi masak-memasak.... adoi... sedap betoi tgk domino's tu... tercabar iman... tp still bley handle

    ReplyDelete
  4. NiSa:

    hehe..dah minat, nak wat cmno~ lagipon kita tahu apa bahan yng kita guna n terjamin.. lagi satu, jimat~

    domino? mebe next week kot g tapau lg..hehe..sabar2..dah nk berbuka nih..lagi kurang 40 minit je kan~

    ReplyDelete
  5. pitya, bwg puteh yg raw pn bgs cuz org cine, even diorg sdr mkn babi, tp diorg jrg kne nyakit cuz mkn bwg puteh lew~.

    ReplyDelete
  6. Mrs Li - Faeeza Yusoff :

    bawang putih sangat sedap goreng garing2...hehe
    thanks for the info~

    mari berbuka ngn bwang putih plak~ hihi

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)