Sunday, June 28, 2009

Makan-makan bersama Faizul

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Last 2 week aku ade ajak Faizul si BPMT kat Labuan datang dinner kat umah since dah lama tak jumpa. Yer la, opis masing-masing pon kat tempat laen2. Sayangnya BPMT yang laen tak dapat join sebab belom diajak lg. Next tima la yer. Si Sayut plak bila nk sampi umah aku pon tak tau, tapi hang dah janji nak datang kan Yut~ hehe.

Berbalik kepada topik diatas, blog aku kembali menyiarkan pix makanan.Ngeh ngeh. Aku just hidang nasik goreng je kat Faizul.Macam biasa aku tapau je nasik putih kt tepi LRT tuh and balik wat nasik goreng. Naseb baek menjadi resepi nasik goreng tuh.Syukur~ Thanks to my mom gak sebab supply bahan2 untuk wat nasik goreng dari kampung last month.. very essential kene ada asam keping~!!

Lepas dinner ngan nasik goreng, kitaorang lepak2 then tengok movie. Opss, homemade panggung wayang tuh. Guna lappy hijau aku, then sambung ngn speaker subwoofer Alang.. tadaa jadik la wayang lepas tutup lampu. Sound system sangat besh!!! Tengok citer Night at The Museum 2. Then pause jup sebab nk goreng kopok lekor. Faizul g beli Rootbear kt 7E and sambung tengok movie sambil kunyah kopok lekor~

So, lepas neh sapa plak nk datang umah aku? Sayut? Ilyana? Nad? Shamani? Datin Ezah? Nalissa? Arina? Sila2.. Kepada pembaca-pembaca blog pon bley gak nak datang. Maybe bley wat BBQ ke lepas neh sebab td aku nmpak umh jiran berasap-asap dek wat BBQ~ jeles2

Set dinner

Nasi Goreng Belasah

Si dak Faizul~ sila tambah yer

Kopok lekor plak~!!

P/s: Aku dah tengok Transformer petang tadi kt KLCC. Best superb gak. Macam ade Transformer #3 je lepas neh… =)

9 comments:

  1. Pejol dah citer dah nie. ehehe~ die kate ko pandai masak :) sgt kagum!! sbb aku x pandai masah (padahal dah kawen oke!)

    Anytime ko nak soh kitorg rase masakan ko, aku on aje!!

    ReplyDelete
  2. wah boleh ler akak datang yer ahahaha.. nasi goreng kapung sa! Teh tarik sa!

    ReplyDelete
  3. Nad:
    hahha...wah2,faizul dah citer ke? aku pandai wat nasik goreng je..hehe ko pon pndai wat mee sanggul..tersenggol2 la kalo aku msak..hihi

    hahha..okes, nnti aku plan cmne nk wat mkn2..besh2

    ReplyDelete
  4. Kak Iza:

    yups..sile2..bley datang..dari Nilai lagi kan? heheh

    teh tarik takdo..teh o ado..hihi

    ReplyDelete
  5. wah berbakat masak rupenye. haha. nice nice. selalu letak gambar food kat kedai je, ni letak gambar masakan sendiri lak.

    ReplyDelete
  6. naper tak download transformer revenge of the fallen jakkks.. leh pause pause ghitewww.. ekeke

    ReplyDelete
  7. Jazlin:
    hehe..actually, zaman utp n cuti dulu2 pon slalu letak gak gmbo msakan sendirik..hehe..and dah kene cop sebagai blog makanan dah pon..haihhh~

    ReplyDelete
  8. en_me:
    eh, dah kuar ke kat torrent citer revenge of the fallen tuh?? hihi..tapi kalo ade memang nk dload..eh, kawan tolong download kan...

    ReplyDelete
  9. nnt wat mkn2..jemputla aku ek bro..hehe

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)