Friday, January 23, 2009

Paintball

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Petang semalam, aku & team2 member kt Labuan neh (refer pic below) berpeluang merasa bermain Paintball. Tersangatlah best sehingga masing-masing bagai anak seorang gembala~ Busuk abes. Malam sebelum permainan hujan lebat, so padang die lembik giler. Aku, Sayuthy, Ilyana, Faizul, En.Selamat, Arinah, Shamani, Mark & Che Wan je yang dapat main. Bos2 tak dapat join sebab meeting. Datin Ezzah plak terngah tido sebab jetlag baru balik dari semenanjung Malaysia. Dah tuh tertinggal flght plak~ haiyooo..ekeke

Mostly, 85% tak penah main Paintball, termasuklah aku. So kitaorng main belasah jer macam koboi. Memang rasa takut tuh ada la sket2 sebab instructor kat situ ade tunjuk kesan2 lebam ala2 'love bite' kt seluruh anggota badan. Memang lebam sebesar duit 50sen! Pressure yang die gune untuk Marker (senapang) tuh around 4500psi gune CO2. Kitaorng kene abeskan 2000p pelet yang berharga RM220.

Mase main tuh, perasaan cuak pon ade. Rasa macam kat medan perang pon ada sebab takut kene tembak. Dah ler laju bullet tuh. Pelet die kaler kuning and aku ade kene tembak sekali kt kepala. Syial jek.Macam kene berak ngn burung. Kedepekkk bunyi die.

Yang penting aku jadi wira mse second round. haha. Tuh pon main belasah kamikaze. Dah ler maen pakai coverall Petronas. Hehe..Ape2 pon team kt Labuan neh memang best. Thanks sumer. Enjoy my exposure here very2 much! Credit to Arinah for the pictures.


One team!

Beraksi & Bergaya! Macam alien jek topi tuh~

Macam Pilot la plak~ ngeh ngeh

Jaga - jaga~

Kene kepit sket, nnti kene bullet!

Great team work~ Koboi

Serangi Yahud!

13 comments:

  1. hehe.. boleh anta pasukan serang yahudi nie...

    ReplyDelete
  2. Menteil:

    Yerp..Ade berani ke sumer2 perajurit ala2 bidan terjun neh?

    ReplyDelete
  3. Mak ai! Huduhnye muke aku..memang mcm anak pengembala...busuk tu x yah ckp la...hahahaha..harus! =) jan ckp yahudi...america pn kt bulie serang...mwakakaka

    ReplyDelete
  4. Arinah:

    Haha..memang pon.sumer dah macam anak gembala..bau tak bley blah..haha..nnti bley maen lagik..hu2

    ReplyDelete
  5. ada gaya perajurit tuh tapi prebet lah hehee

    ReplyDelete
  6. Kak Iza:

    Prebet pon takpe..bley angkat weapon gak..hihi


    Luke Hakim:

    Birtday spe plak neh? confius2..

    ReplyDelete
  7. tak penah main lagi paint ball neh tgk hang dlm suit ala2 counter strike, teringin jugak ;p.

    ReplyDelete
  8. huih sakan paintball segala.. semangat2! perangi yahudi!

    ReplyDelete
  9. ad3ck:

    yezzaa..mmg super duper best sb aku pon first time men neh...sile2 la..ajak ler segerombolan g register n men..no regret!

    Boo-lah:

    Hihi...best2..nnti ko survey kt kedah, ade tak? then kite kumpul team g men time aku balik kg nnti~ orait!

    ReplyDelete
  10. waa cam best..tp klakarlah plak tgk gmbr yg kepit kaki tu..cam menahan sesuatu jerk hahaha...

    ReplyDelete
  11. Aku kat labuan korang tannak men paintball!!! Busuk!! Haha~ yang paling tak tahan pakai coverall kuning yg menyerlah terlampau melampau tu pegi men paintball :) sungguh mencapap.

    ReplyDelete
  12. Mwakakakakkaka...cian kak nadirah xde tym kt org men paintball...

    ReplyDelete

Please leave your comment here =)